Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Asabina pleit voor humaan pakket aan economische maatregelen

Asabina pleit voor humaan pakket aan economische maatregelen

16/09/2020 18:01 - Naomi Hoever

Parlementariër Ronny Asabina beseft dat Impopulaire maatregelen onvermijdelijk zijn, maar pleit voor een humaan pakket.

Parlementariër Ronny Asabina beseft dat Impopulaire maatregelen onvermijdelijk zijn, maar pleit voor een humaan pakket. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - BEP-parlementariër Ronny Asabina kijkt uit naar het pakket aan maatregelen dat president Chan Santokhi zal presenteren. “De president heeft tijdens de laatste vergadering gezegd dat zij op meer zaken zijn gestuit wat betreft het financiële gat.”

Asabina gaat vol verwachting naar de vergadering. "Impopulaire maatregelen zijn onvermijdelijk, maar het pakket moet humaan zijn. Het volk crepeert als gevolg van de Covid-19-pandemie." De politicus stelt verder dat de huidige coalitie van tevoren wist dat het economisch niet goed ging. "Ze wisten dat de situatie niet rooskleurig was. Men moet dat niet gebruiken als hun modus operandi. Ze moeten niet constant in de achteruitspiegel kijken." Hij verwijst naar de macro economische indicatoren waarnaar de partijen tijdens de verschillende debatten plechtig verwezen om het land gezond te maken. "Constant blijven klagen en vingerwijzen zal geen soelaas bieden. Vanaf ik de ontwikkeling in Suriname meemaak, heb ik nooit eengezonde economische situatie gekend".

Tijdens een openbare vergadering, die vrijdag wordt gehouden, zal de regering een presentatie houden over de financiële situatie in het land. Ook zullen de te nemen maatregelen om het land weer op rails te krijgen, worden gepresenteerd. Parlementsvoorzitter Marinus Bee is daarom verbaasd over het verzoek van de NDP om over de financieel economische situatie in het land te vergaderen. Hij geeft aan dat de regering op de laatste vergadering al had aangegeven op vrijdag 18 september het parlement te zullen informeren. "Deze vergadering is vanaf onze laatste vergaderdag in de planning. Ik zal wel reageren op de brief. Maar zal verwijzen naar de aanstaande vergadering." De hoofdlijnen van deze bijeenkomst zijn al bekend, maar de specifieke onderwerpen nog niet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina