Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hooghart voorziet problemen bij benoeming Miskin en Aviankoi in Staatsraad

Hooghart voorziet problemen bij benoeming Miskin en Aviankoi in Staatsraad

17/09/2020 05:50 - Naomi Hoever

Hooghart voorziet problemen bij benoeming Miskin en Aviankoi in Staatsraad

Ronald Hooghart (l) en Michael Miskin waren ooit onafscheidelijk. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Zelfzucht, hebzucht en gierigheid. Dat zijn de kwalificaties die Ronald Hooghart geeft aan bestuursleden van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) die hem de rug hebben toegekeerd. Zijn tirade woensdag op een persconferentie van iets langer dan uur was gericht tegen Michael Miskin, ooit zijn boezemvriend, Glenn Swamipersad en Henk Aviankoi.

Hoewel dit drietal zegt dat Hooghart met een motie is afgezet als CLO-voorzitter beweert hij het tegendeel. Hooghart is ook niet onder de indruk dat zij hem voor de rechter willen dagen. "Als het een goede rechter is, laten ze dan onder ede zweren dat wat ik gezegd heb niet waar is. Ik heb geen reden om te liegen. Als ik die behoefte had was ik miljonair."

Hooghart geeft aan dat de bestuursleden die tegen hem zijn en volgens hem intussen geroyeerd zijn, manipuleren om mensen achter zich te krijgen. "Ik waarschuw u, kijk naar uw omgeving. Er zijn gierigaards, hebzuchtige en zelfzuchtige mensen tussen u."

Hij verwijt Miskin naar de president te zijn gegaan om te praten. "Miskin helpt geen mensen; a frede fu teki slag." Voorts wilde hij dat Swamipersad bij SZF werd geplaatst. Bij dit voorstel deed Miskin zich voor als secretaris-generaal van de CLO. Dat is hij niet meent Hooghart, maar bestuurslid. "Efu yu zeg vertrouwen op, waarom kom je nog kletsen? Den opo collectief maar den wan CLO k'mopo."

Hooghart is verbitterd dat Miskin en Aviankoi zichzelf hebben voorgedragen als lid van de Staatsraad. "Miskin zat er al in. Ik weet niet hoeveel geld hij ook nog bijkrijgt van het Pensioenfonds. Toch a e feti e naki den pikinman puru. Dat is hebzucht en zelfzucht." Hij onderschrijft dat Miskin zijn makker is geweest. "Voor mijn kinderen heb ik niet eens zoveel gedaan als wat ik voor Miskin heb betekend."

Hooghart benadrukt dat hij als CLO-voorzitter heeft gesproken. Volgens hem is het bestuur met vijf leden nog in tact. Het bestuur mag naar zeggen van hem uit minimaal vijf en maxiaal vijftien personen bestaan. Hij zegt dat de tegenpartij zich hierop heeft verkeken. "Efu den weri mi ede mi e kari ala landsdienaar kon dya. Als de regering goed en eerlijk bezig is, gaan ze geen voordrachten van Miskin en consorten accepteren. Als de voordrachten worden gehoneerd hebben ze een probleem met mij. Ik ben buiten gevaarlijker dan binnen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina