Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik dank de minister met heel mijn hart'

'Ik dank de minister met heel mijn hart'

17/09/2020 02:02 - Arjen Stikvoort

Ressortraadslid Chan Changoer (l) overhandigde woensdag een Covid-19-steunpakket aan Ramradjie Parbhoe-Changoer.

Ressortraadslid Chan Changoer (l) overhandigde woensdag een Covid-19-steunpakket aan Ramradjie Parbhoe-Changoer. Foto: Arjen Stikvoort  

PARAMARIBO - In het ressort Munder hebben woensdag 250 huishoudens een Covid-19-steunpakket met basisproducten thuis aangeleverd gekregen namens de regering. Tegelijkertijd kregen ook geregistreerden in de ressorten Welgelegen en Weg naar Zee een pakket uit handen van ressortraadsleden.

De uitdeelmissie wordt zorgvuldig gepland, uitgewerkt en gecoördineerd. Vier personeelsleden van het bestuurskantoor Munder zijn opgeroepen om te assisteren. "Als we de pakketten onder de nieuwe regering nog zelf moeten inpakken, net als bij de vorige regering, dan hebben we die extra mankracht voor de uien, rijst en aardappel zeker nodig", zegt districtssecretaris Roebimin Soebakir tegen de Ware Tijd.

Maar dat inpakken hoefde niet. Tegen één uur 's middags kreeg Soebakir de melding van hogerhand dat de pakketten kant-en-klaar aan de Tempestraat te Munder zouden worden afgeleverd. Loutinsia Kastierie-Plein, vertegenwoordiger van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, controleerde in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) de aftekenlijsten ter plekke. "Ik ben hier met mijn bestuursambtenaren en we kijken bijvoorbeeld dat mensen niet meer dan één keer voorkomen op een lijst."

Maandag gaf Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran het beginsein voor de verdeling van de steunpakketten. De bewindsman, directeur Melitia Sentelia en Kastierie-Plein gingen bij vijf mensen thuis om het pakket af te geven. "Mensen zitten heel erg met noden. Hoewel het niet zo een groot pakket is, zullen de basisgoederen zoals blom, zout suiker, rijst, aardappel en kip toch een kleine bijdrage zijn waar ze iets aan zullen hebben", aldus Kastierie-Plein.

Ressortraadslid Chan Changoer trok eerder de wijk in om de behoeftigen persoonlijk te registreren. "Ik ken de mensen die het moeilijk hebben. Het zijn er veel. Heel veel. Hopelijk komt er een vervolg, want er zijn er beduidend meer dan de 250 pakketten nodig die we vandaag huis-aan-huis rond brengen."

Zijn auto wordt vol geladen met 21 pakketten. "Bij aflevering moet de persoon in kwestie zich legitimeren, zodat we op de lijst kunnen afvinken dat het pakket is ontvangen", vertelt Changoer. "Rijd u mee. We gaan het eerste pakket afleveren bij mevrouw Ramradjie Parbhoe-Changoer." Een op leeftijd zijnde vrouw komt met een blij gezicht naar buiten. "Alstublieft, namens het ministerie overhandigen wij u dit noodpakket." Parbhoe-Changoer is een gelukkig mens. "Ik dank de minister met heel mijn hart."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina