Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DNA-voorzitter blijft behoeftigen ondersteunen

DNA-voorzitter blijft behoeftigen ondersteunen

18/09/2020 05:54 - Naomi Hoever

DNA-voorzitter blijft behoeftigen ondersteunen

DNA-voorzitter Marinus Bee (l) overhandigt een schooltas met spullen aan een meisje van Winti Wai. Foto: Naomi Hoever  

PARAMARIBO - DNA-voorzitter Marinus Bee heeft schoolpakketten verstrekt aan behoeftige kinderen. In Winti-Wai heeft hij donderdag ruim zestig schooltassen met inhoud afgegeven. "Het is geen geweldigheid, maar een gebaar", hield hij de aanwezigen voor. De behoeftigen uit Winti-Wai zijn geïdentificeerd door de ressortraad.

Nu zit hij op vierhonderd pakketten die al zijn verstrekt. Bee is met het doneren in district Marowijne begonnen, de plek van waaruit hij is gekozen als DNA-lid. Er zijn eerder in Albina en Mofina Brasa te Charlesburg schooltassen verdeeld. Op woensdag is de voorzitter naar Mofina Brasa geweest en merkte op dat er nog meer behoeftigen zijn. "Ik ga dagelijks langs en zie de omstandigheden waaronder de mensen leven. Ik weet dat dit pakket wat zal betekenen."

Na Winti-Wai komt Texas aan de beurt. Het ondersteunen van behoeftigen zal in het ressort Land van Dijk worden afgesloten. Landelijk zullen dan vijfhonderd tassen zijn weggeven. De wijken zijn op basis van gevoel gekozen door de DNA-voorzitter.

Hij drukte de aanwezige ouders donderdag op het hart de kinderen in de schoolbanken te houden, ongeacht de situatie. "Het is een nieuwe situatie, dus we moeten ermee leren leven. Blijft u uw best doen zoals u dat al altijd deed." Bee stelt dat waar de behoefte hoog is, er meer pakketten verstrekt zullen worden, omdat hij geen kinderen wil teleurstellen.

Het idee om terug te geven ligt in het feit dat Bee wil afstappen van het fenomeen waarbij politici alleen vóór de verkiezingen ondersteuning bieden aan behoeftigen. "Na de verkiezing lijkt het alsof we stil worden. Dan is de opmerking terecht dat politici alleen tijdens de verkiezing actief zijn om stemmen te winnen. We hebben veel pakketten verstrekt vóór de verkiezingen, maar ik voelde mij verplicht om ook na de verkiezing iets terug te geven."

Hij zegt dat de ondersteuning naar de minder draagkrachtigen vanuit zijn hart komt. Bee: "Ik sta hier in Winti-Wai om te ondersteunen, wetende dat kiezers in Paramaribo niet op mij kunnen stemmen. Dit doe ik uit m'n hart."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina