Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oorden Para mogen zaterdag open

Oorden Para mogen zaterdag open

18/09/2020 16:09 - Euritha Tjan A Way

Oorden Para mogen zaterdag open

Op zijn Facebookpagina stond dat vanaf 14 september de plek weer open was, maar formeel mogen Colakreek en andere oorden in Para pas vanaf zaterdag weer gasten ontvangen onder strikte Covid-19-maatregelen. Foto: FB Colakreek Recreatiepark  

PARAMARIBO - Het waren enkele spannende uren donderdag voor de recreatieoorden in Para verenigd in de belangengroep Recopa. Waar zij hadden gerekend dat zij met een maximaal aantal bezoekers van tien mensen per hut of per huis open konden gaan met een bezetting van ongeveer 20 procent per oord, bleek de bestuursdienst te persisteren in vijftig mensen per oord. “Je bent streng op ons maar de markt mag open, de casino mag open en de oorden in Boven-Suriname zijn open. Dit kan echt niet”, reageerde Sherida Mormon van het recreatieoord Colakreek nogal gebelgd toen de Ware Tijd haar benaderde.

Later in de middag kwam het verlossend telefoontje dat de oorden vanaf zaterdag het zelf ontwikkelde protocol waarbij tien mensen per hut of huis geldt mogen hanteren. Districtssecretaris van Para Marvin Moesan zegt dat de bestuursdienst, politie, brandweer, de Regionale Gezondheidsdienst en de belastingdienst zaterdag zullen controleren en daarna zullen bijstellen.

Dinsdag was in verband met de te verwachten heropening van de recreatieoorden een trainingssessie door de belangengroep Recopa te Overbridge. Gezien de grote opkomst kan gesteld worden dat er door de recreatieoordhouders massaal gehoor gegeven is aan de oproep. "We hebben getoond dat we de hand in eigen boezem steken en dat we onze eigen verantwoordelijkheid kennen. We zijn ons ervan bewust dat het op geen van de oorden verkeerd mag gaan anders zal het voor iedereen gevolgen hebben", zegt Mormon over de training.

Gezien de enorme behoefte die er zal zijn aan ontspanning nu de oorden na zes maanden weer opengaan, is de nadruk vooral gelegd op het in de hand houden van de drukte bij de poort. "En wij kunnen het niet alleen. We doen daarom een beroep op de gemeenschap: kom niet met bussen tegelijk naar de oorden, want we gaan je niet kunnen toelaten. Informeer en reserveer ook van tevoren. En let op uw gedrag. Heb respect voor de beperking van tien mensen per hut en ga niet hokken bij anderen hun hut. Laten we ervoor zorgen dat we samen veilig kunnen ontspannen", zegt Mormon.

Ze geeft toe dat het wennen zal zijn voor de oorden om zo streng te zijn. "En ik begrijp dat het verleidelijk zal zijn om toch mensen toe te laten. Soms is het vanwege het geld, de oorden hebben nu twee weken de tijd om nog wat te verdienen, schulden en personeel te betalen, want in oktober is het weer leeg, maar we moeten volhouden. Vandaar ook dat we de assistentie van de politie echt nodig zullen hebben om zij die niet luisteren toch tot andere gedachten te brengen", zegt Mormon.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina