Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VHP-verzoek om Verbroederingsdag gehonoreerd

VHP-verzoek om Verbroederingsdag gehonoreerd

18/09/2020 16:55 - Van onze redactie

VHP-verzoek om Verbroederingsdag gehonoreerd

Jagernath Lachmon Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het verzoek van de VHP aan president Chandrikapersad Santokhi om 21 september in te stellen als 'Dag van nationale verbroedering en eenheid' is ingewilligd. Dat blijkt vrijdag uit een bekendmaking van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De dag zal niet met de zondag zijn gelijkgesteld.

De VHP onder leiding van Santokhi heeft een week geleden - op 11 september - het verzoek gedaan aan het staatshoofd. 21 september is de geboortedag van oud-VHP-en DNA-voorzitter Jagernath Lachmon én de Internationale Dag van Vrede. Door het instellen van 21 september als 'Dag van nationale verbroedering en eenheid' wil de VHP de verbroederingspolitiek en het nalatenschap van wijlen Lachmon verduurzamen, schreef de regeringspartij in haar verzoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina