Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Charlon Kloof in dubbele cijfers bij debuut

Charlon Kloof in dubbele cijfers bij debuut

20/09/2020 15:48 - Terence Oosterwolde

Charlon Kloof in dubbele cijfers bij debuut

Charlon Kloof (90) kende zondag een succesvol debuut bij MoraBanc Andorra, dat hem elf dagen terug inlijfde. Foto: MoraBanc Andorra  

PARAMARIBO - Charlon Kloof had zondag een succesvolle terugkeer in de professionele basketbalcompetitie van Spanje. De oud-speler van CLD en Yellow Birds in Suriname, vierde zijn debuut bij MoraBanc Andorra met elf punten in de 84-66 overwinning op UCAM Murcia.

Kloof, die zijn eerste officiële wedstrijd speelde sinds februari, werd op 9 september binnengehaald door MoraBanc Andorra en speelde zondag direct mee in de openingswedstrijd van de Liga ACB, ook wel Liga Endesa genoemd. In de eigen Poliesportiu d'Andorra werd het bezoekende UCAM Murcia met 84-66 verslagen na tussenscores van 23-10, 55-31 en 72-45.

Tegen zijn oude club - Kloof speelde twee seizoenen - 2017-2018 en 2018-2019 - voor Murcia - kwam de point-guard van de bank. Hij speelde uiteindelijk 23 minuten en 31 seconden en kwam tot elf punten. Kloof scoorde drie van de zeven three-pointers en één van de twee veldbaskets. Hij had verder twee defensive rebounds, twee assists en één chase down block met iets meer dan vier minuten in de derde quarter.

Malik Dime en Clevin Hannah werden topscorers met elk zestien punten. Daarna volgden Kloof en Jeremy Senglin met elk elf. Hannah heeft in 2017-2018 samen met Kloof gespeeld voor Murcia. Door de winst gaat MoraBanc Andorra aan kop in Liga Endesa. Ook onder meer Real Madrid, dat op 13 september de Spaanse Super Cup veroverde ten koste van Barcelona, won zijn openingswedstrijd, evenzo Herbalife Gran Canaria en Baxi Manresa.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina