Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volksgezondheid: 'Dalende trend besmettingen'

Volksgezondheid: 'Dalende trend besmettingen'

20/09/2020 00:00 - Van onze redactie

Ondanks de dalende trend aanhoudt, is er volgens minister Amar Ramadhin geen reden om in een hoerastemming te zijn.

Ondanks de dalende trend aanhoudt, is er volgens minister Amar Ramadhin geen reden om in een hoerastemming te zijn. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De dalende trend van Covid-19-besmettingen in Suriname houdt aan. Dat blijkt uit de evaluatie die de regering en het Outbreak Management Control Team zaterdag hielden. Dit beeld is een voortzetting van het beeld van de vorige weken, schrijft de Communicatiedienst Suriname (CDS) zaterdagavond in een persbericht.

Het aantal positief geteste burgers op dagbasis is gedaald naar 10 tot 13 procent, terwijl de positivity rate eerder rond de 40 procent was. Volgens de CDS  typeert minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deze ontwikkeling als "positief", "omdat in de medische zorg er ruimte en minder druk ontstaat".

In de isolatiefaciliteiten werd vorige week nog een bezetting van 33 procent genoteerd. Deze week is het aantal gedaald naar 21 procent. Volgens de officiële Covid-19-website waren er tot en met zaterdagavond 181 positive personen in isolatie. In de ziekenhuizen waar er een bezetting was van 62 procent is die nu afgenomen naar 28 procent met 66 personen die er worden verpleegd. Op de diverse intensivecareafdelingen is het aantal patiënten dat wordt verpleegd gedaald van 43 naar 27 procent met zeven personen op de Intensive Care Unit.

Dat het aantal besmettingen al enkele weken afneemt wordt gezien als een gezamenlijke inspanning van de regering en de samenleving. Volgens CDS merkte Ramadhin op dat het besef onder de burgers om de gezondheidsmaatregelen in acht te nemen steeds toeneemt. Echter, dat geeft geen reden om in een hoerastemming te zijn, "aangezien Covid-19 nog in ons midden is. Veel hangt af van ons gedrag".

De bewindsman maakte duidelijk dat de maatregelen die president Chandrikapersad Santokhi vorige week zondag heeft afgekondigd van kracht blijven. De regering komt op 26 september bijeen met de actoren voor de volgende evaluatie. Daags daarna zal het staatshoofd zich wederom richten tot het Surinaamse volk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina