Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bestuursambtenaar klaagt 'gewelddadige' agent aan

Bestuursambtenaar klaagt 'gewelddadige' agent aan bij OPZ

22/09/2020 10:04 - Merredith Bruce

Bestuursambtenaar klaagt 'gewelddadige' agent aan bij OPZ

 

PARAMARIBO - Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost is niet te spreken over de wijze waarop een medewerker van zijn commissariaat door een politieagent is behandeld. Bestuursambtenaar Fellayno Elliott is in de nacht van vrijdag op zaterdag dusdanig toegetakeld door de agent dat hij een barst heeft opgelopen aan zijn bovenlip. “Toen ik mijn bestuursambtenaar zag in de toestand waarin hij verkeerde…het was echt shockerend om te zien”, verzucht de burgervader tegenover de Ware Tijd. Elliott heeft maandag een officiële klacht ingediend bij de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ).

De bestuursambtenaar vertelt aan de Ware Tijd  krant dat hij vrijdag tot in de nachtelijke uren met collega's van ressort Munder voedselpakketten heeft verstrekt. Omstreeks half twee, nadat het werk was afgelopen, reed hij in uniform gekleed op de bromfiets naar huis, toen hij aan de Van Idsingastraat vanuit een politieauto werd staande gehouden in verband met de lockdown. Toen aan hem gevraagd werd wat hij over straat deed, zei Elliott dat hij van het werk kwam en wees naar zijn uniform. Dit werd beantwoord met de opmerking dat ook een dief zo gekleed kan gaan. Hij liet vervolgens zijn dispensatiebrief zien die hij de redactie heeft toegestuurd als bewijs. De bestuursambtenaar zegt dat hij desgevraagd geen dienstpas kon overleggen, omdat die nog in orde gemaakt moest worden. Hij had ook geen werkrooster bij zich. "Ze zeiden dat ze me gaan vervoeren naar POC ondanks ik een dispensatiebrief, getekend door de dc, heb overlegd."

Na over een weer gepraat besloot Elliott om zijn meerdere te bellen, hoewel de agent zei dat dit geen soelaas zou bieden. Terwijl het telefoongesprek gaande was - op luidspreker - stapte de agent uit de auto. "Hij wilde me aan mijn arm vastgrijpen om me in de boeien te slaan, maar ik zei dat hij niet aan mijn lijf mocht komen." De bestuursambtenaar vertelt dat hij op gegeven moment een vuistslag in zijn gezicht kreeg toegediend door de agent, waardoor zijn helm op straat viel. Hij bukte zich om het op te rapen. "Toen ik me weer oprichtte zag ik een vuurwapen op mij gericht." Elliott vroeg wat de reden daartoe was en werd daarop in de boeien geslagen en in de politieauto geplaatst door de agent in kwestie met medewerking van een rekruut. Er was ook een militair bij, zegt hij. "In de auto kreeg ik weer een klap in mijn gezicht van die agent." Hij werd vervoerd naar het politiebureau Nieuwe Haven en zegt daar te zijn gedwongen om een rapport te tekenen waarin staat dat hij een strafbaar feit heeft begaan.

Zowel familie als collega's startten een zoektocht naar hem omdat ze hem niet konden bereiken. De districtscommissaris zegt dat hij "terstond" naar het politiebureau is gereden, nadat hij vernomen had dat de bestuursambtenaar zich daar bevond. "Ik heb eerst een onderhoud gehad met de onderinspecteur en heb Elliott daarna gezien. Mijn hart brak. Hij begon te huilen en u mag weten ik begon ook te huilen, omdat die jongen behoorlijk was toegetakeld. Excessief geweld." Bhola vertelt dat de lip van zijn bestuursambtenaar was opengescheurd en zijn gezicht opgezwollen. Hoewel dit het geweld volgens hem niet goedspreekt, noemt de burgervader het desgevraagd "niet gebruikelijk" is dat er in de nachtelijke uren pakketten worden verstrekt. "Het had ook niet mogen gebeuren." Hoe het heeft kunnen uitlopen, tot uren na de gebruikelijke werktijd van 'zeven-drie', wordt uitgezocht.

Of er formeel ook vanuit het commissariaat een klacht tegen de agent zal worden ingediend, sluit Bhola vooralsnog niet uit. Hij zal zijn superieuren hierover raadplegen. Op zijn advies is maandag de ressortleider met Elliott meegegaan naar OPZ. De burgervader laat weten dat hij de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport "omstandig" heeft geïnformeerd over het gebeurde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina