Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brandstofprijs fors omhoog

Brandstofprijs fors omhoog

22/09/2020 10:29 - Gilliamo Orban

Brandstofprijs fors omhoog

 

PARAMARIBO - Door de nieuwe unificatiekoers is de prijs van brandstof dinsdag bij de pompstations enorm gestegen. Het tarief van unleaded gasoline is ongeveer SRD 11 geworden. Dit bevestigt Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB).

De aan- en verkoopkoers van de Amerikaanse dollar is per dinsdag respectievelijk SRD 14,018 om SRD 14,290. Dat heeft governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname gisteren bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

"We gaan het allemaal voelen, zowel de pomstationhouders als de kleine man. Maar dit komt door het slechte beleid van de vorige regering", benadrukt Jankie. "Als inderdaad de CBvS-koers voor de US-dollar naar SRD 14 gaat, zijn we geleverd. Wi o dede ini a film", zei Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname eerder tegen de krant.

Alleyne wees erop dat hij reeds had aangegeven, dat bijna alle producten worden geprijsd op basis van een wisselkoers van SRD 15 voor de US-dollar of zelfs tegen een hogere koers. Daarom mogen volgens hem in principe prijzen van goederen niet verder omhoog.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina