Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: Questions and suggestions

INGEZONDEN: Questions and suggestions Unificatie koers en tot nu toe gevoerde beleid Santokhi-Brunswijk

22/09/2020 19:59

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

Als Sranan p'kin ben ik zeker op straat voor wat men nu aan het doen is; weer eens die 'kleine' elite groep bevoordelen en met mooie woorden het volk dom willen houden. De maatregelen die ze moeten doorvoeren durven zij niet omdat men daarmee hun oh zo geliefde vriend in de vinger zal snijden dus dan maar bij de "altijd klagende maar geen ondernemende Surinamer" het geld halen.

*Covid is geen sta-in-de-weg, het is de angstfactor die gaat maken dat men van de huidige pandemie misbruik zal en gaat maken - * zie de gewezen Black Lives Matter-furore.

Wat verstaat onze huidige regering onder de breedste schouders? Wie is jullie target groep als het gaat om de marktconforme koers? Hoe zal de controle hiervan geschieden?

Nu de koers 'marktconform' is, heb je ook wel de onderwijsinstellingen gevraagd naar de koopkracht van hun studenten als die - nu de koers hoger is - de studie gaan kunnen bekostigen? Denk maar aan een PTC, FHR, Masteropleiding op de Adekus? Studenten die in het buitenland studeren en ondersteuning van familie krijgen hoe doen zij het het dan?

Waarom vraag je om adviezen van de VES als je weet dat je ze niet gaat uitvoeren? Waar is de Consumentenbond die zich nu niet laat horen? Welk veldonderzoek heeft u gedaan om u zich ervan te vergewissen minister van Financiën dat de doorsnee, let wel doorsnee Surinamer, de unificatie van de koers en haar directe gevolgen kan incasseren? Waar zijn uw controlediensten die prijsopdrijving tegen zouden gaan?

Waarom wordt onze olieprijs steeds verhoogd als men beweert dat het hier vandaan komt? *wereldmarktprijs toont geen stijging maar juist een daling....

Een economie die geen dekking heeft, komt altijd in gevaar, maar het is de kunde om te weten hoe dit het best en op lang termijn op te lossen. Breng het wisselen en of kopen van valuta terug naar de banken zoals dat vroeger al het geval was, geen cambio's meer in stand houden.

Breng productie onder je bevolking terug, er zijn genoeg vakbekwame Surinamers die met al het hout dat zo openlijk wordt geëxporteerd prachtige eindproducten  kunnen maken om die dan te exporteren.

Ondersteun daadwerkelijk ondernemerschap, vooral klein ondernemerschap. Maak het voor hen aangenaam te ondernemen door obstakels, zoals het afsluiten van een lening, op te heffen.

Investeer in onderwijs, maak naar school gaan aangenaam voor elk kind, waar hij of zij ook wonen mag. Breng daarbij ook gelijk de sport tot ontwikkeling. Maak het leven voor onze seniorenburgers en sociaal zwakkeren iets aangenamer en creër een vangnet waarbij de staat voor hen de sociale lasten betaalt.

Durf kritisch naar je eigen kring te kijken en verwijder wat niet het land Suriname en de Surinamer ten beste komt.... No set en, omdat a taki popi maar set en omdat yu sabi dati a kan de tra fasi.

Praat minder of helemaal niet meer over wat geweest is, maar laat zien - door je handel en daden - dat jij het meent met de doorsnee Surinamer.

Waran bosi en brasa

Sranan Uma Charissa Zeegelaar

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina