Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jerry Slijngard vervangen bij Kustwacht

Jerry Slijngard vervangen bij Kustwacht

23/09/2020 16:29 - Van onze redactie

Jerry Slijngard vervangen bij Kustwacht

 

PARAMARIBO - Legerkolonel Jerry Slijngard is waarnemend directeur af bij de Kustwacht. Uit een woensdag verstuurd persbericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat hij dinsdag is vervangen door majoor Radjoe Bhola. Het protocol van overdracht werd in bijzijn van minister Bronto Somohardjo en directeur Nasier Esakak, beiden van Binnenlandse Zaken (Biza), ondertekend. De Kustwacht valt vanwege haar civiele rechtshandhaving onder Biza.

Volgens het persbericht heeft Slijngard aangegeven met "gemengde gevoelens" afscheid te nemen, maar dat het hem goed doet dat hij overdraagt aan de "capabele en kundige" Bhola. Slijngard heeft aan de wieg gestaan van de Kustwacht, die op 1 september 2013 in het leven werd geroepen. Hij zei dat er nog een lange weg te gaan is om de dienst, die als taak heeft het bewaken van de rijkdommen van Suriname binnen zijn territoriale wateren, tot volle wasdom te brengen.

Minister Somohardjo zei tegen Slijngard dat hij niet moet denken dat hij thuis gaat zitten, "want wij hebben u nog nodig". Ook Bhola sprak vol lof over de scheidende directeur, die verschillende rollen vervult. Slijngard is ook hoofd van het Nationaal Coordinatiecentrum Rampenbeheersing en had na de uitbraak van Covid-19 in maart een voorname functie in het toenmalige Covid-19-managementteam.

Bhola zei zich te willen inzetten om de Kustwacht zelfvoorzienend te maken. Hij gaf aan dat de organisatie in staat is om op een legale manier geld te genereren. De dienst, die begon met vijftien medewerkers van Biza en iets meer dan dertig mariniers van Defensie - deze keerden na twee jaar terug naar de marine - telt nu 96 medewerkers. Bhola noemde de goedkeuring van de wet Instelling Kustwacht door De Nationale Assemblee één van de hoogtepunten in het zevenjarig bestaan van de dienst.

Volgens de minister zal de nieuwe waarnemend directeur het niet makkelijk hebben "want de lat is hoog gelegd door uw voorganger". Somohardjo beloofde de Kustwacht alle ondersteuning en noemde het voornemen van de directeur om zelfvoorzienend te worden muziek in de oren gelet op de huidige financiële situatie in het land.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina