Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VSB: 'Schrap government take op diesel'

VSB: 'Schrap government take op diesel'

23/09/2020 14:33 - Van onze redactie

VSB: 'Schrap government take op diesel'

 

PARAMARIBO - De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft woensdag bij minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie opnieuw erop aangedrongen om de government take op diesel te laten wegvallen. Volgens de VSB levert de government take op gasoline al "een behoorlijke bijdrage" aan de economie.

In het schrijven, ondertekend door waarnemend directeur Paul Toriral, wordt aangegeven dat het grootste gedeelte van de transportsector, waaronder distributievoertuigen en schoolvervoer, diesel gebruikt. Ook bij de machines die in de meeste productie- en landbouwbedrijven worden ingezet, is dat het geval.

Het hoeft daarom, schrijft de VSB, geen verder betoog dat de doorwerking van verhoogde dieselprijzen "een enorme kostenverhoging voor de Surinaamse bevolking teweeg zal brengen". "Wij doen nogmaals een beroep op u om de government take op diesel, op grond van de te verwachten explosie van prijzen, te heroverwegen", aldus de VSB. Overigens,de verhoging van de brandstofprijzen worden een "logisch gevolg" genoemd van de recente wisselkoersaanpassing.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina