Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zorgen om openbaar vervoer voor kansarme kinderen

Zorgen om openbaar vervoer voor kansarme kinderen

23/09/2020 20:08 - Naomi Hoever

Onderwijsminister Marie Levens op 17 september tijdens de persconferentie waarbij ze ook bleef stilstaan bij het effect van het verhoogde bustarief op scholieren.

Onderwijsminister Marie Levens op 17 september tijdens de persconferentie waarbij ze ook bleef stilstaan bij het effect van het verhoogde bustarief op scholieren. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs en Cultuur denkt na over mogelijkheden om scholieren tegemoet te komen die in de knel komen door het drastisch verhoogde bustarief. Voor veel kinderen uit sociaal zwakke gezinnen wordt het een haast onmogelijke opgave om het stadstarief van SRD 5 te betalen. Dit komt per dag neer op minimaal SRD 10 per kind.

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van bushoudersorganisatie Vosov, de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer, vindt dat deze leerlingen de gelegenheid moeten krijgen te reizen met het gesubsidieerde vervoer de zogenoemde schoolbussen van het ministerie. Dit is volgens hem gemakkelijk te regelen.

"Elk kind heeft recht op onderwijs , maar het moet toegankelijk zijn", zei minister Marie Levens van Onderwijs en Cultuur op 17 september tijdens een persconferentie. Het baart haar zorgen dat de tarieven voor het openbaar particulier vervoer zijn aangepast en noemt het "zwaar". De bedoeling is om vóór aanvang van het schooljaar een oplossing te vinden zodat scholieren minder hoeven te betalen voor een stadsrit.

Over eventueel subsidiëren van kinderen uit een sociaal zwak milieu zegt Sahadew-Lall dat het kan. "Maar er is geen organisatie om dat te doen, terwijl de noodzaak ervan groot is, want de school begint over een week." John Mahadewsingh van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) zei tegen de Ware Tijd dat hij op het punt stond onder meer deze zaak te gaan bespreken, maar een pasklaar antwoord had hij niet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina