Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik hoop niet dat ik moet ingrijpen'

Districtscommissaris Bhola: 'Ik hoop niet dat ik moet ingrijpen'

25/09/2020 07:38 - Gilliamo Orban

Stephano 'Pakittow' Biervliet (r) brengt vrijdag de massa op straat om te demonstreren tegen onder meer de hoge brandstofprijs.

Stephano 'Pakittow' Biervliet (r) brengt vrijdag de massa op straat om te demonstreren tegen onder meer de hoge brandstofprijs. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost had tot en met donderdagmiddag geen verzoek gekregen van Stephano 'Pakittow' Biervliet om vrijdag te protesteren op het Onafhankelijkheidsplein. Hij heeft wel vernomen dat Biervliet vrijdag van plan is te demonstreren tegen de fors gestegen brandstofprijs.

"We zijn midden in coronasituatie en moeten rekening houden met de Covid19-protoccolen. Misschien zal slechts een groep van negen mensen protesteren, dan is het geen probleem, maar als het meer wordt zullen we de mensen eerst aanspreken en ik hoop niet dat we hoeven in te grijpen", zegt de dc.

Bhola geeft aan dat wanneer mensen willen protesteren op het Onafhankelijkheidsplein, het verzoek wordt doorgestuurd naar het kabinet van de president. Pas als er groen licht wordt gegeven, kan dat protest plaatsvinden. Hij wijst erop dat eenieder het recht heeft om te demonstreren, maar dat het op correcte wijze moet geschieden.

Biervliet bevestigt tegenover de Ware Tijd dat zijn protestactie door zal gaan. Ook op zijn Facebookpagina maakt hij daar gewag van. Zo stelt hij onder meer dat de soundtruck al klaar staat en vraagt hij of de president met de mensen komt praten om verduidelijking te verschaffen. "Je uitgave van benzine kan toch niet meer dan je salaris zijn?" vraagt de activist retorisch.

Hij had graag gezien dat de bevolking tenminste meer tijd had gehad om zich op deze maatregel voor te bereiden die dan in fases kon worden doorgevoerd. Vragen die de Ware Tijd  via WhatsApp naar hem toe stuurde over de actie bleven onbeantwoord. Biervliet heeft bij protestacties in de vorige regeerperiode veel mensen op de been gebracht, waarbij ook politieke partijen meededen die nu de coalitie vormen. Ook personen uit het bedrijfsleven en onderwijzers maakten daarvan deel uit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina