Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Nickerie Covid-19-vrij'

'Nickerie Covid-19-vrij'

25/09/2020 22:22 - Beta Debidien

'Nickerie Covid-19-vrij'

 

PARAMARIBO - "Er is momenteel geen enkele Nickeriaan besmet met Covid-19. We gaan ons best doen om het zo houden." Dat zegt dokter Radha Ramjatan van het plaatselijke Covid-19-team. Er liggen in het Mungra Medisch Centrum (MMC) wel twee patiënten, maar die zijn Coronianen.

Er worden swabs afgenomen bij de RGD-poli in de Van Pettenpolder en in het MMC "en we rukken ook uit naar de mensen die ver wonen", zegt de arts. Over het Kabalebogebied, dat ook onder de verantwoordelijkheid van het team in Nickerie valt, zegt ze: "Er zijn negen mensen in thuisquarantaine en één besmette persoon in overheidsisolatie. Donderdag zijn er 23 mensen getest die mogelijk Covid-19-symptomen hebben. Vandaag wordt bekend of ze besmet zijn."

Voordat Ramjatan op 10 september door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid werd geïnstalleerd, was ze al actief in Nickerie. "Eén van de opdrachten was om het MMC gereed te maken voor opvang van Covid19-patiënten." Met medewerking van personen uit Paramaribo is het Staatslogeergebouw ingericht als isolatieruimte.

Het Nickeriaanse Covid-19-team heeft ook te Apoera een isolatiefaciliteit in orde gemaakt. Besmette mensen van die omgeving worden niet overgebracht naar het MMC. "Dat gebeurt alleen wanneer de situatie dat nodig maakt." Ramjatan vertelt dat er trainingen zijn verzorgd in infectiepreventiecontrole in verband met de isolatie.

Er is veel belangstelling voor de training, onder meer onder organisaties. "We gaan ook een train-de-trainerscursus geven, zodat mensen hun kennis in kleine gemeenschappen kunnen overbrengen op een Covid-19-veilige manier."

In verband met het nieuwe schooljaar worden scholen gecontroleerd. "We gaan alle scholen van Nickerie en Coronie inspecteren op Covid19-veiligheid. Elke school die in orde is bevonden krijgt een certificaat van goedkeuring. Er zullen ook tussentijdse controles plaatsvinden om het schooljaar Covid-19-veilig te laten verlopen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina