Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderwijs maakt officiële startdagen bekend

Onderwijs maakt officiële startdagen bekend

25/09/2020 13:16 - Van onze redactie

Onderwijs maakt officiële startdagen bekend

 

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs en Cultuur heeft niet zo lang terug de officiële startdagen van de verschillende onderwijsniveaus bekendgemaakt. Het nieuwe schooljaar start formeel op 1 oktober.

Volgens de startdata op de Facebookpagina van het ministerie moeten de vijfde- en zesdeklassers van de lagere school zich op 1 oktober aanmelden. Op voj-niveau geldt dat ook de vierdeklassers. Op 1 oktober moeten de vijfdeklassers van havo, vijfde en zesdeklassers van vwo, derde en vierdeklassers van Imeao en de Pedagogische Instituten naar school.

Tijdens een persconferentie vorige week maakte minister Marie Levens bekend dat de klassenbezetting bij lokalen van zeven bij zeven meter terug wordt gebracht naar tien leerlingen. Bij klassen met een kleinere omtrek is dat acht leerlingen. In het nieuwe schooljaar worden 144.000 leerlingen en 10.500 leerkrachten verspreid over 574 scholen verwacht. Elke leerkracht wordt belast met maximaal dertig leerlingen, die in groepen van tien de school zullen bezoeken.

Op de scholen zullen speciale looproutes worden aangegeven om fysiek contact tussen leerlingen te vermijden. Verder zal in de lokalen de afstand tussen de tafels en stoelen worden gemarkeerd. Ook zullen er informatieposters worden opgehangen. De mond- en neusbedekking is verplicht gesteld voor leerlingen vanaf de eerste klas (leerjaar 3). Het ministerie beveelt aan om handsanitizer (60 procent alcohol) en een doekje mee te geven.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina