Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderzoek naar status 800 OW-ambtenaren

Onderzoek naar status achthonderd OW-ambtenaren

25/09/2020 18:37 - Gilliamo Orban

Minister Riad Nurmohamed zegt dat het onderzoek naar de rechtspositie van achthonderd OW-medewerkers een maand zal duren.

Minister Riad Nurmohamed zegt dat het onderzoek naar de rechtspositie van achthonderd OW-medewerkers een maand zal duren.  

PARAMARIBO - Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft rond de achthonderd medewerkers per brief medegedeeld dat hun rechtspositie wordt onderzocht en dat ze voorlopig thuis mogen blijven. Het gaat om mensen die vanaf november 2019 in dienst zijn getreden.

Neville Pengel, coördinator Voorlichting op het ministerie, zegt tegen de Ware Tijd  dat onderzoek hiernaar gedaan wordt, want dat moet wettelijk plaatsvinden. "Mocht iemand voldoen aan de procedure dan mag die zijn werkzaamheden hervatten." Pengel zegt dat eenieder het recht heeft om naar de rechter te stappen, als hij het niet eens is met een maatregel. "Als dat gebeurt, zullen we zien welke partijen in het gelijk gesteld wordt."

Minister Riad Nurmohamed zei in het voorlichtingsprogramma van OW gemerkt te hebben dat de rechtspositie van betreffende personen heel vaag is en daarom genoodzaakt is om die onder een vergrootglas te plaatsen. "Er kwamen elke dag mensen bij me om me te vragen wanneer ze uitbetaald worden. Weer anderen willen weten wanneer ze weer mogen werken. Bij de rondleiding door het ministerie komen er mensen met een document bij me om te zeggen dat ze nog niet hebben ontvangen." De minister zegt tegen de mensen dat het onderzoek naar hun rechtspositie een maand zal duren en dat ze hiervan het resultaat krijgen. "Ze moeten weten dat ik geen dossier van hen heb en dat ik dus niet weet of er sprake is van fraude."

NDP-parlementariër Ann Sadi van Commewijne is bezig mensen te mobiliseren om hun bescheiden te deponeren bij een advocaat die de partij voor onder andere de kwestie van de rechtspositie heeft aangetrokken. Zij weet dat de groep mensen die thuis is gezet in kaart wordt gebracht. Sadi weet niet precies of er een rechtszaak aangespannen zal worden tegen de Staat. Ex-president en NDP-voorzitter Desi Bouterse had in een onlinemeeting in augustus gezegd dat hij een 'batterij' aan juristen heeft om de mensen, die een beschikking hebben, te helpen , omdat ze niet zijn uitbetaald.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina