Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ravaksur wil met president praten over maatregelen

Ravaksur wil met president praten over maatregelen

26/09/2020 22:22 - Ivan Cairo

Errol Snijders van Ravaksur (l) zei op 12 mei tijdens een persconferentie dat de bredere schouders de zwaardere lasten moeten dragen.

Errol Snijders van Ravaksur (l) zei op 12 mei tijdens een persconferentie dat de bredere schouders de zwaardere lasten moeten dragen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Ravaksur, de parapluorganisatie van de Surinaamse vakbeweging, wenst door president Chandrikapersad Santokhi te worden ontvangen om een aantal zaken te bespreken. Er is een brief naar het staatshoofd gestuurd waarin wordt aangegeven dat de vakcentrales geschokt zijn door de devaluatie van de Surinaamse dollar en verhoging van de brandstofprijs.

Vooral omdat zij op verschillende momenten overleg hebben gevoerd met de regering over een integraal pakket van maatregelen om de economie te herstructureren en nog steeds wachten op de regering het voornoemd pakket naar hun te sturen. Ook zou de regering hebben aangegeven dat gedegen rekening zou worden gehouden met sociaal zwakkeren middels "flankerend beleid".

Verder wordt aangevoerd dat het staatshoofd en zijn deskundigen was meegedeeld dat bepaalde maatregelen negatieve effecten zouden hebben op de prijzen van goederen en diensten en op werkgelegenheid. "Wij hebben helaas nog niets van u vernomen over de reden waarom het integrale pakket van herstructureringsmaatregelen Ravaksur, noch de Sociaal Economische Raad heeft bereikt", stelt Ravaksur.

Ook andere delen van de vakbeweging hebben zich erover beklaagd het pakket ondanks toezeggingen van de regering nog steeds niet te hebben. Tijdens een persconferentie donderdag zei president Santokhi dat het pakket aan maatregelen snel naar de SER en de sociale partners zou worden gestuurd. 

Ravaksur verwacht dat aangezien de maatregelen al worden doorgevoerd er ook compensatie zal moeten volgen voor werkers. "Dat wil zeggen dat bij de particuliere ondernemers, parastatale ondernemingen, instituten en last but not least bij de overheid." Lidbonden zullen worden geadviseerd "om zich te wenden tot hun werkgevers om een compensatie te zoeken voor het koopkrachtverlies dat door de devaluatie is ontstaan en dat verder zal doorwerken in de goederen en diensten in de reële economie van ons land". Over de unificatie van de wisselkoersen stelde Santokhi dat ter voorkoming van speculatie die zo snel mogelijk moest gebeuren nadat de regering daarop had gezinspeeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina