Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veertien nieuwe Covid-19-besmettingen

Veertien nieuwe Covid-19-besmettingen

26/09/2020 20:22 - Van onze redactie

Veertien nieuwe Covid-19-besmettingen

Foto: Star 102.7  

PARAMARIBO - Suriname telt per zaterdagavond 4.831 Covid-19-besmettingen inclusief 109 active cases. In de afgelopen 24 uur testten veertien mensen positief op het nieuwe coronavirus. Van de 145 swabs die werden afgenomen waren 131 negatief.

Paramaribo, Wanica en Sipaliwini hadden elk vier besmettingen, Para en Saramacca beide één. In het voorbije etmaal schoot het aantal genezen personen naar 4.620 nadat er 24 burgers coronavrij werden verklaard. Het sterftecijfer bleef stationair op 102. Er liggen 44 personen met Covid-19 in ziekenhuizen, zes op de Intensive Care Units. Verder zijn er 51 positieven in isolatie en 72 niet positieven in quarantaine.

In een persbericht beaamde het ministerie van Volksgezondheid vrijdagavond dat het aantal nieuwe besmettingsgevallen tussen 14 en 21 september sterk is gedaald. Verder is er een dalende trend in opnamen op de isolatiefaciliteiten. De bedbezetting (ziekenhuis-/verpleeg- en ICU-bedden) is volgens het ministerie momenteel gemiddeld 25 procent. Lange tijd leunde Suriname tegen zijn maximale capaciteit van 28 ICU-bedden aan.

Volksgezondheid wijst erop dat met de aanvang van de scholen op 1 oktober en het deze week hervatte openbaar vervoer er een grotere beweging van werkende mensen binnen de samenleving is. "Het is dus noodzakelijk om voorzichtig te zijn en de maatregelen en protocollen in acht te nemen." De maatregelen die president Chandrikapersad Santokhi op 13 september afkondigde, lopen zondag ten eind. De verwachting is dat het staatshoofd zondag de bevolking toespreekt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina