Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schreeuwen, luid praten en zingen verboden

Volksgezondheid: Schreeuwen, luid praten en zingen verboden

26/09/2020 15:56 - Van onze redactie

Volksgezondheid: Schreeuwen, luid praten en zingen verboden

Foto: 123RF.com  

PARAMARIBO - Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat "schreeuwen en luid praten, waaronder uiteraard ook zingen wordt gerekend, bij terras dining niet zijn toegestaan" volgens het Covid-19-protocol. De waarschuwing volgt nadat het departement de afgelopen dagen op diverse socialmediakanalen advertenties van bars, terrassen en cafés heeft zien langskomen die events organiseren met dj's, karaoke en live entertainment met zang.

Ook is het departement bekend dat er feesten worden georganiseerd in gesloten ruimtes met muziek. "Feesten, inclusief huisfeesten, blijven vooralsnog verboden", onderstreept het ministerie. Gewaarschuwd wordt dat er bij overtreding "krachtig" zal worden opgetreden door de handhavingsautoriteiten.

Volksgezondheid doet een beroep op de bevolking om niet af te gaan op dergelijke activiteiten, omdat ze "superspreader events" zijn voor het coronavirus. Dat is bij diverse landen in de wereld gebleken, inclusief Nederland.

Dit gedrag maakt dat het ministerie - ondanks de aanhoudende dalende trend - niet geheel is gerustgesteld. Gewaarschuwd wordt voor een tweede golf van besmettingen in Suriname. "Het virus is niet verdwenen en het is dus noodzakelijk om voorzichtig te zijn en de maatregelen en protocollen in acht te nemen", aldus Volksgezondheid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina