Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Actieve Covid-19-cases gedaald tot 72

Actieve Covid-19-cases gedaald tot 72

27/09/2020 20:32 - Van onze redactie

Actieve Covid-19-cases gedaald tot 72

 

PARAMARIBO - Het aantal actieve Covid-19-gevallen van Suriname is zondagavond gedaald tot 72. Sinds de eerste week van juni zijn de active cases niet zo laag geweest. In de afgelopen 24 uur kwamen slechts vier nieuwe besmettingen bij: drie in Paramaribo en één in Sipaliwini. Van de 66 swabs vielen 62 negatief uit.

De totalen van het land qua besmettingen en genezingen zijn respectievelijk 4.835 om 4.661. In het voorbij etmaal zijn nog eens 41 personen genezen verklaard. Het dodental bleef voor de derde opeenvolgende dag stationair op 102. Verder liggen 39 personen met Covid-19 in het ziekenhuis en zes op de Intensive Care Unit. Daarnaast zijn er 42 positieven in isolatie en 72 niet positieven in quarantaine.

Eerder zondagavond heeft president Chandrikapersad Santokhi verdere versoepeling van diverse Covid-19-maatregelen aangekondigd, zoals de avondklok (nu van 21:00-05:00 uur), openstelling van het luchtverkeer met Nederland en hervatting van binnenlandse vluchten. Echter, hij waarschuwde dat Suriname nog lang niet de gewenste omstandigheid heeft en wees op het gevaar van een nieuwe golf, zoals momenteel nu het geval is in onder meer Europa. De nieuwe maatregelen gaan maandag in en duren tot en met 11 oktober.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina