Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen grootse viering 100 jaar SVB

Corona noopt tot kleinschalige viering honderdjarig bestaan SVB

27/09/2020 14:02 - Marinio Balsemhof

Corona noopt tot kleinschalige viering honderdjarig bestaan SVB

Het SVB-bestuur bij president Chandrikapersad Santokhi. Foto: SVB  

PARAMARIBO - Covid-19 heeft roet in het eten gegooid van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), die zijn honderdjarig bestaan op 1 oktober uitbundig wilde vieren. Naast een receptie stond onder meer de officiële ingebruikname van het Franklin Essed Stadion op programma. Het Surinaamse publiek zou daarbij op een interland worden getrakteerd. Omdat de Covid-19-situatie nog niet helemaal onder controle is, zal slechts de receptie voortgang hebben. Op het Owru Cul-complex zal de toespraak van president Chandrikapersad Santokhi het hoogtepunt zijn.

SVB-voorzitter John Krishnadath vindt het jammer dat dit heugelijke feit op deze manier moet worden herdacht. "Maar het kan niet anders", zegt hij tegen de Ware Tijd. De SVB wil op 1 oktober zijn waardering uiten aan mensen die het Surinaamse voetbal in stand hebben gehouden. "Wij willen de clubs en lidbonden, die de zorg dragen voor de instandhouding en ontwikkeling van het voetbal in Suriname, in het zonnetje zetten voor het werk dat ze al decennia lang doen. Zonder hen zouden wij niet zulke sterspelers hebben."

Op de jaardag wordt in Nederland een samenwerkingsverband tussen de Voetbalvrienden van Suriname (VVS) en de SVB aangekondigd. Wat die samenwerking precies inhoudt, zal de VVS tijdens een persconferentie onthullen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina