Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minimumloon moet worden verhoogd

Minimumloon moet worden verhoogd

27/09/2020 00:00 - Jason Pinas

Minimumloon moet worden verhoogd

Foto: nl.dreamstime.com  

PARAMARIBO - Vakcentrale C-47 stelt ondanks gebrekkig overleg met de regering concrete eisen ten aanzien van de maatregelen. Zo moet het minimumloon van SRD 1.428 omhoog en de government take op brandstof worden ingeleverd zodat benzine goedkoper wordt. Voorzitter Robby Berenstein vindt dat de maatregelen gefaseerd moeten worden ingevoerd zodat de werkende klasse niet te zwaar wordt getroffen.

De vakcentrale stelt voorlopig nog geen ultimatum voor deze eisen. Wel is er teleurstelling over de wijze waarop ze tot nog toe door de regering wordt betrokken bij het samenstellen van de maatregelen tegen de financiële crisis. Ook de wijze waarop de zaken kort na elkaar worden ingevoerd stuit de top van de organisatie tegen de borst. De vakcentrale vindt namelijk dat vertegenwoordigers van de werkende klasse vanaf het begin van het proces geconsulteerd moesten worden zodat hun inzichten toen al meegenomen konden worden in het aanpassingsprogramma van de regering. Hierdoor kon er volgens Berenstein een breed draagvlak worden gecreëerd voor de maatregelen die de staat nu bezig is in te voeren.

President Chandrikapersad Santokhi zei eerder dat het pakket sinds maandag aan de sociale partners was overhandigd. Maar volgens Berenstein zijn de voornemens van de regering, die voor een deel al zijn geïmplementeerd, pas donderdag schriftelijk ontvangen. "U merkt dat er een heleboel onduidelijkheid en ontevredenheid is bij onze leden omdat we momentum hebben verloren. Als we het eerder hadden dan waren de maatregelen eerder met ze gedeeld en konden we hun inbreng ook meenemen zodat we konden komen tot een gedragen programma", benadrukte de vakbondsleider vrijdag tijdens een assemblee van de arbeid in het SPA-gebouw.

Een presentatie die eerder was beloofd aan de vakbeweging is volgens Berenstein tot nu toe ook uitgebleven. Hij gaf, net als secretaris-generaal Robby Naarendorp, aan dat de communcatie vanuit de overheid naar de samenleving en vooral de werkende klasse veel beter moet. De voorzitter zegt dat de regering C-47 op deze manier dwingt om haastige besluiten te nemen. Hij onderstreepte dat zijn organisatie nimmer daaraan zal meewerken. "Wij gaan zaken niet over één nacht ijs laten gaan want we willen geen plotselinge verarming van onze doelgroep."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina