Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Aangepaste telecomtarieven belemmering afstandsonderwijs'

'Aangepaste telecomtarieven belemmering afstandsonderwijs'

28/09/2020 05:50 - Merredith Bruce

'Aangepaste telecomtarieven belemmering afstandsonderwijs'

Afstandsonderwijs in Suriname wordt uitdagender nu Telesur en Digicel hun tarieven drastisch hebben verhoogd. Foto: benweyts.be  

PARAMARIBO - SDG-jeugdambassadeurs Sivern Hammen en Chermain Pansa willen dat de regering leerlingen en studenten tegemoetkomt vanwege de verhoogde tarieven voor telecommunicatiediensten. Zo wordt voorgesteld om WiFi toegankelijk te maken op onderwijsinstellingen. Ook wordt gevraagd om een speciale applicatie met een studentenabonnement waar de leerstof wordt aangeboden en om de lessen die digitaal worden verzorgd simultaan uit te zenden op een televisiekanaal van de overheid.

Telesur en Digicel hebben de prijzen van hun producten en diensten met bijkans 90 procent aangepast. Dit houdt verband met de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname. De koers van de Amerikaanse dollar is gebracht van SRD 7,52 naar SRD 14,29. Deonarine Gopaul, algemeen directeur van Digicel, noemt de aanpassingen een noodzakelijk gevolg van de gestegen kosten van zakendoen. De nieuwe tarieven van dit bedrijf gaan deze week in, terwijl die van Telesur sinds vorige week gelden.

Zowel Hammen als Pansa meent dat deze ontwikkeling afstandsonderwijs uitdagend maakt. "Wij blijven benadrukken dat een groot deel van de schoolgaanden geen toegang tot internet heeft. Laten wij ondanks de omstandigheden, welke deze ook mogen zijn, het nimmer verzwaren voor onze jongeren."

De jeugdambassadeurs hebben eerder eveneens voorgesteld dat de regering de doelgroepen tegemoet komt in verband met de verhoogde bustarieven. Zij noemen de verhoogde tarieven voor internet "een tweede belemmering" voor deelname aan het onderwijsproces.

Onderwijsminister Marie Levens zei op 17 september tijdens een persconferentie dat het ministerie nadenkt over mogelijkheden om scholieren die in de knel komen door het drastisch verhoogde bustarief tegemoet te komen. Het nieuwe schooljaar wordt een combinatie van fysiek onderwijs en onderwijs op afstand via radio, televisie als internet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina