Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Apoera, Washabo en Section op slot

Apoera, Washabo en Section op slot

28/09/2020 16:32 - Van onze redactie

Apoera, Washabo en Section op slot

Foto: Star 102.7  

PARAMARIBO - Apoera, Washabo en Section gaan op slot. Dat heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid daarnet bekendgemaakt tijdens de Covid-19-persconferentie van de regering. De lockdown van dit gebied geldt voor twee weken.

De regering heeft maandag het besluit genomen omdat er in de afgelopen week werd geconstateerd dat er een lichte stijging was van gevallen na een lokale uitbraak. Er werd een artsenmissie erop uitgestuurd en daarbij werd duidelijk dat er één persoon ziek was. Die positieve burger heeft veertien anderen besmet, vandaar het besluit om zowel Apoera, Washabo als Section af te grendelen van de buitenwereld.

Volgens Ramadhin mag niemand zonder toestemming in en uit het gebied. De regering zorgt voor medicatie en voeding. De medische missie bekijkt nu potentiële quarantaineplekken. De meeste mensen zijn op lokatie ondergebracht, een ander deel is in het Staatslogeergebouw van Nieuw-Nickerie.

Ramadhin gaf aan dat de positivity rate (PR) van Suriname nu rond de 10 procent is. Een maand terug was de PR nog tussen de 35 en 40 procent. Ondanks de daling riep de minister de samenleving op om "uitermate voorzichtig" te zijn. "We moeten niet ervan uitgaan dat we Covid-19-vrij zijn."

Er zijn volgens hem nog dagelijks positieve testen. De bewindsman verduidelijkte dat er nog steeds elke dag wordt getest en evenveel swabs worden afgenomen. De terugval in besmettingen leidt wel ertoe dat de regering bezig is met afschaling. "Het virus wordt steeds meer beheersbaar, dus bouwen we qua capaciteit af."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina