Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sapoen weg uit HVB

Sapoen weg uit HVB

28/09/2020 22:25 - Van onze redactie

Sapoen weg uit HVB

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Raymond Sapoen bedankt als politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) en verlaat de partij. Dat heeft hij het bestuur maandagavond meegedeeld tijdens een vergadering. De ontmoeting liep uit op een krachtmeting, waarbij Sapoen zijn zin niet kreeg. "Het was buigen of barsten", aldus een zegsman.

Naar verluidt heeft Sapoen sedert het debacle waarbij partijvoorzitter Mike Noersalim als waarnemend minister van RGB gronduitgiftedocumenten tekende voor de verkaveling van een deel van de Cultuurtuin, geroepen om het hoofd van de partijvoorzitter.

Naar verluidt zou hij tijdens de vergadering maandag het erop aan gestuurd hebben dat het hoofdbestuur bedankt en nieuwe verkiezingen komen binnen de partij. Dit stuitte op verzet, wat de politiek leider ertoe noopte de partij te verlaten. In kringen van de HVB wordt aangenomen dat Sapoen bewust op de ramkoers was, omdat hij zich zou willen aansluiten bij de Abop.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina