Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tien patiënten alsnog naar Colombia

Tien patiënten alsnog naar Colombia

28/09/2020 17:17 - Van onze redactie

Tien patiënten alsnog naar Colombia

Met deze air ambulance zijn zondag tien patiënten en acht begeleiders afgereisd naar Colombia voor medische behandeling. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Tien patiënten en acht begeleiders zijn zondag alsnog afgereisd naar Colombia. Daarvoor heeft de regering een air ambulance gecharterd. Volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) is het eerder niet mogelijk geweest om de hele groep te laten afreizen met de vlucht, die was uitgevoerd met Seismic Company Group. "Vandaar dat minister Amar Ramadin van Volksgezondheid besloot om een chartervlucht te organiseren zodat de behandeling toch tijdig voortgezet kan worden", aldus de CDS.

De tien patiënten zullen in Colombia worden behandeld tegen aangeboren hartafwijkingen en diverse kankersoorten. De duur van hun verblijf is afhankelijk van de behandeling en het verloop daarvan.

Vanwege de Covid-19 pandemie en het gesloten luchtruim wereldwijd was het vrijwel onmogelijk de uitzendingen uit te voeren. Dit bracht met zich mee dat patiënten veel langer dan gebruikelijk moesten wachten om uitgezonden te worden.

Na een government-to-government-aanvraag werd het luchtruim van Colombia opengesteld vanwege humanitaire redenen en werd de draad direct opgepakt door de regering. Suriname is in 2005 begonnen met het sturen van patiënten naar Colombia vanwege regionalisering van de medische uitzendingen en de sterk gestegen kosten voor medische behandelingen in Nederland.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina