Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vermoedelijke drugsoperatie afgebroken

Vermoedelijke drugsoperatie afgebroken

28/09/2020 00:00 - Ivan Cairo

Wrakstukken van de Beechcraft die onderweg naar Suriname op 14 september in Guyana is gecasht.

Wrakstukken van de Beechcraft die onderweg naar Suriname op 14 september in Guyana is gecasht. Foto: Guyana Police Force  

PARAMARIBO - Een vermoedelijk drugsgerelateerde landing van een illegaal vliegtuigje zondagmiddag nabij recreatieoord Overbridge aan de Surinamerivier is halverwege afgebroken. Van bronnen verneemt de Ware Tijd dat het toestel op het water probeerde te landen. Naar verluidt zou de politie zijn getipt over een op handen zijnde drugslanding in het gebied en waren politieagenten naar het gebied gegaan om een onderzoek in te stellen.

Korpschef Roberto Prade bevestigt het incident tegenover de Ware Tijd. "Volgens bekomen informatie is het bij een poging gebleven. Bij het zien van de politie is de piloot doorgevlogen. De politie is bezig met het onderzoek", zegt de korpschef. Het incident heeft zich omstreeks één uur 's middags voorgedaan.

De afgelopen periode schijnt er in Suriname en Guyana een verhoogde activiteit te zijn van drugsorganisaties. Op 14 september waren twee vliegtuigjes die volgens bemanningsleden op weg waren naar Suriname in Guyana betrokken bij incidenten nadat ze met technische problemen te maken kregen.

Eén van de vliegtuigen, een Cessna-206, was genoodzaakt een noodlanding te maken, terwijl het andere niet ver van die plek was neergestort. De drie inzittenden, twee Brazilianen en een Venezolaan, van het Cessna-toestel dat de noodlanding had gemaakt werden aangehouden. In dat vliegtuig werd geen drugs gevonden.

De mannen vertelden de politie dat er nog een vliegtuig betrokken was bij hun clandestiene operatie die Suriname als bestemming had, maar dat dat toestel was neergestort. De politie stuitte ongeveer een halve kilometer verder op de gecrashte vliegtuig. Daarin werd het ontzielde lichaam van de piloot aangetroffen alsook ruim 340 kilogram cocaïne.

Op 11 juli kreeg het KPS een melding van een afgebrand sportvliegtuig te Kaaimangrasi. De melding werd gedaan jagers. De resten van het vliegtuig zijn naast de weg, gedeeltelijk op de berm, en in een kreek aangetroffen. Uit het voorlopige onderzoek was naar voren gekomen dat het vliegtuig vermoedelijk tijdens het landen een boom langs de weg heeft geraakt met het gevolg dat de piloot de controle verloor. De landing moet daardoor zo heftig zijn geweest dat het neuswiel van het vliegtuig afbrak. Het onderzoek naar deze zaak is nog gaande.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina