Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • C-47 doet voorlopig niet mee aan straatacties

C-47 doet voorlopig niet mee aan straatacties

29/09/2020 05:55 - Jason Pinas

Robby Berenstein en Stephano 'Pakittow' Biervliet tijdens de straatacties van april 2017 nog zij-aan-zij.

Robby Berenstein en Stephano 'Pakittow' Biervliet tijdens de straatacties van april 2017 nog zij-aan-zij. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - De Vakcentrale C-47 is voorlopig niet van plan om straatacties te voeren tegen de maatregelen die de regering invoert om de economie weer op lijn te krijgen. Dit heeft voorzitter Robby Berenstein benadrukt tegenover journalisten.

Anders dan de activisten Stephano 'Pakittow' Biervliet en Sibrano Piqué die vrijdag uit ontevredenheid over de verhoogde benzineprijs op het Onafhankelijkheids- en het oude Vlaggenplein hebben geprotesteerd, is de vakorganisatie voorstander van overleg met de regering.

Het collectief CLO-lidbonden onder leiding van Michael Miskin heeft vorige week ook gedreigd met straatacties indien de prijzen aan de pomp niet worden teruggedraaid. Maar ook de collega vakbond hoeft niet te rekenen op steun van C-47. "De eis van meneer Miskin is terugdraaien van de benzineprijs maar dat is onmogelijk. Want die grote stijging heeft te maken met de aanpassing van de koers", verduidelijkt Berenstein zijn standpunt.

Hij wijst erop dat de huidige slechte economische situatie het gevolg is van het wanbeleid dat de vorige regering de afgelopen jaren heeft gevoerd. Echter, de CLO heeft haar stem toen niet laten horen. Berenstein: "Wij vechten vanaf 2010 tegen het beleid dat hiertoe heeft geleid. Het zou beter zijn als Miskin vanaf toen de oorzaken had aangevochten."

Berenstein is er geen voorstander van de manier waarop de maatregelen direct na elkaar worden geïmplementeerd zonder goede communicatie met de vakbeweging en overige delen van de gemeenschap. Dat kan volgens hem tot verarming van het volk leiden. "Dus wat dat betreft zijn Miskin en ik op één lijn. Maar dat hoeft niet te betekenen dat ik mijn mensen ga oproepen om op straat te komen protesteren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina