Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Code rood blijft gehandhaafd

Code rood blijft gehandhaafd

29/09/2020 08:01 - Amanda Palis

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is maandag ingegaan op de stand van zaken in het land rond het coronavirus.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is maandag ingegaan op de stand van zaken in het land rond het coronavirus. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Vooralsnog blijft de landencode van Suriname rood (verspreiding binnen gemeenschap; bron onbekend). Dat zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid maandagmiddag desgevraagd tijdens een Covid-19-persconferentie van de regering. Hem was gevraagd of – door de fikse daling van actieve gevallen – de code geen oranje (sporadische casussen) moest worden.

De regering zal volgens Ramadhin de situatie in de gaten houden. Indien de daling aanhoudt sluit de bewindsman niet uit dat er een verandering van code zal plaatsvinden. "Maar voorlopig is het nog code rood. Er lopen nog positieve gevallen rond. We zijn nog lang niet Covid-vrij", benadrukte hij.

Er is momenteel een daling in bezetting van isolatiefaciliteiten. "Instellingen die zijn benaderd om 'Covid ready' te zijn, zullen afhankelijk van de bezetting, gefaseerd worden afgeschaald. De laatste bezettingsgraad van KKF was 11 procent. Er zal gekeken worden om de mensen die daar waren ondergebracht over te brengen naar andere faciliteiten", aldus Ramadhin.

Collega Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zei dat een korte evaluatie van het openbaar vervoer, dat maandag precies één week was opgestart, toont dat sommige chauffeurs zonder mondkap rijden en dat passagiers eten en drinken in de bussen. "Er zijn gesprekken geweest met de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie om hier strenger op te letten", zei Jubithana.

Met betrekking tot de boothouders, die nog niet varen, zei de minister dat er andere zaken spelen. Zo wordt er gewerkt aan de aanmeersteiger van Meerzorg. "Maar de boothouders hebben ook aangegeven dat zij de kostprijs voor een enkele trip hebben verdubbeld omdat zij aangeven dat zij met een lege boot terugvaren. We hebben aangegeven dat dat niet kan", aldus Jubithana.

De boothouders zouden maandagavond bij elkaar komen om daarover een uitspraak te doen. "Vanuit het ministerie hebben wij al aangegeven dat de passagier niet voor het gelag betaald, ondanks wij naar een marktconforme prijs zijn gegaan", aldus Jubithana.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina