Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VVS blijft actief ondanks beperkingen

VVS blijft actief ondanks beperkingen

29/09/2020 22:11 - Aidy Pinas-Agodeba

VVS blijft actief ondanks beperkingen

Foto: Officialrgdsuriname  

PARAMARIBO - Een van de gevolgen van de coronacrisis voor de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS) is dat de uitwisseling van informatie niet loopt zoals vroeger. Wel wordt hiervoor goed gebruik gemaakt van digitale mogelijkheden, zegt voorzitter Guno Welzijn.

Dit gebeurt onder meer in het contact met de Caribische verpleegkundigen organisatie (CNO), waarvan de VVS lid is. Zo hebben aangesloten organisaties deelgenomen aan onlinebijeenkomsten, waarbij onder andere aandacht is besteed aan het beleid van de moederorganisatie. Dezer dagen wordt er weer zo een vergadering gehouden. "Met de International Consul of Nurses hebben we ook regelmatig contact per email", zegt Welzijn.

De VVS probeert ondanks de beperkingen door corona, haar taken zoveel mogelijk uit te voeren. Welzijn brengt in herinnering dat 2020 is uitgeroepen tot Jaar van de verpleeg- en verloskundigen. Door de coronacrisis konden niet alle geplande activiteiten worden uitgevoerd. Eerder dit jaar heeft de VVS wel de verpleegkundige van het jaar gehuldigd. Ook is er aan collega's die direct betrokken zijn bij de beheersing van de Covid-19-pandemie een certificaat van waardering uitgereikt. In het kader van de Dag der Verpleging is door sponsoring een gratis loterij gehouden. "Iedereen die werkt bij een zorginstelling en geregistreerd staat bij het ministerie van Volksgezondheid heeft automatisch meegedaan."

Echter, niet alleen geplande nationale actitiveiten zijn gestrand, maar ook regionale. Zo kon de Caribische verpleegkundigen conferentie niet door gaan. Op deze regionale bijeenkomst bespreken verpleegkundigen en verloskundigen voor de sector belangrijke onderwerpen. Welzijn onderstreept dat de beroepsgroep zware tijden doormaakt door corona en vindt het daarom gepast om de werkers wederom een hart onder de riem te steken. "Ik power jullie. Be safe en blijf het goede werk doen", besluit de organisatievoorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina