Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meye nieuwe voorzitter SOB

Meye nieuwe voorzitter SOB

30/09/2020 18:53 - Naomi Hoever

Marisa Meye leidt de SOB de komende drie jaar als voorzitter.

Marisa Meye leidt de SOB de komende drie jaar als voorzitter.  

PARAMARIBO - Marisa Meye is vorige week woensdag bij acclamatie gekozen als voorzitter van de Surinaamse Openbare Onderwijzersbond (SOB). Ze was eerder secretaris-generaal en heeft overgenomen van Richard Bouguenon, die er twee bestuursperioden op heeft zitten.

Meye heeft zich niet verkiesbaar gesteld, maar is voorgedragen. Ze werd jaren geleden lid en vervolgens secretaris-generaal. Ze heeft drie voorzitters meegemaakt. Meye, ook bekend als voorzitter van het Mulo-directeurenberaad, noemt het voorzitterschap van de SOB "een uitdaging". "Maar ik heb genoeg ervaring opgedaan."

Een belangrijk streven van de voorzitter, die voor drie jaar is gekozen, is de leden die uit de organisatie zijn gestapt terug te halen. Volgens haar zijn er diverse vraagstukken waarmee leerkrachten zitten en die moeten worden opgelost. "We zijn een bond van consensus. De leden komen, we praten en bekeken wordt hoe problemen het beste kunnen worden opgelost."

Het bestuur kijkt uit naar hoe de leerkrachten het schooljaar tegemoet zullen treden, tegen de achtergrond van de Covid-19-protocollen. Meye hoopt op een vlot verloop van alvast het eerste kwartaal. Ze denkt dat dat te realiseren is als de scholen zich strak houden aan de regels van het ministerie.

Voor haar onderwijzersbond staan de scholieren en leerkrachten centraal. Leerkrachten zullen worden om- en bijgeschoold om calamiteiten te voorkomen die in het nadeel (kunnen) zijn van het lerende kind.

De voorzitter typeert de SOB als een respectabele en grote bond van 87 jaar, die zich met uiteenlopende zaken bezighoudt . Ze constateert dat het tot nu toe gelukt is om het gros van de problemen op te lossen.

Volgens haar hebben de leden in de bond geïnvesteerd. Dit is terug te zien in de gebouwen die de vakorganisatie heeft in Paramaribo en Nickerie, de vakantieoorden te plantage Berlijn en Republiek en de eigen spaar- en kredietcoöperatie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina