Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Melkcentrale verhoogt prijzen

Melkcentrale verhoogt prijzen

01/10/2020 03:44 - Van onze redactie

Melkcentrale verhoogt prijzen

Voor melk en melkproducten moet vanaf 1 oktober duurder worden betaald. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De prijs van melk en melkproducten gaat donderdag omhoog. De Melkcentrale heeft woensdag gemeld dat met ingang van 1 oktober de prijzen van haar producten worden gewijzigd. "Wij vertrouwen op uw begrip en rekenen op uw blijvende ondersteuning", is de oproep aan de "zeer gewaarde consumenten".

De adviesprijs voor volle, halfvolle en magere melk (1 liter) wordt SRD 8,50. Magere, naturel en vruchten yoghurt, vanille en choco vla van 500 milliliter kost nu SRD 15. De prijs van de 250 ml wordt SRD 8. Tropische vruchten en aardbeien yoghurt van 250 ml zal SRD 10 kosten en de 125 ml SRD 6. De flavomel, sucamel en koffiemel in fles van 900 ml is verhoogd naar SRD 22,50. De fles van 330 ml kost voortaan SRD 10. Voor de Energy Oats, Turbo Corn en Mighty Kasaba in bekers van 250 ml zal nu SRD 7,50 kosten.

De prijsaanpassing komt 24 uur nadat minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij de nieuwe raad van commissarissen bij de Melkcentrale onder leiding van Kishen Jhagroe op het hart had gedrukt om er alles aan te doen om de melk en melkproducten betaalbaar te houden voor de gemeenschap, "omdat melk een heel belangrijk product voor jong en oud is en van eminent belang voor een gezond leven".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina