Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Streep door commerciële vluchten

Streep door commerciële vluchten

01/10/2020 13:01 - Van onze redactie

Streep door commerciële vluchten

 

PARAMARIBO - De regering heeft donderdag besloten een stop te brengen aan de commerciële vluchten tussen Suriname en Nederland. Dit besluit is genomen vanwege de stijging van Covid-19-gevallen in het voormalig moederland. President Chandrikapersad Santokhi maakte het nieuws bekend tijdens zijn scholenbezoek op de eerste schooldag.

Zaterdag had de regering nog bepaald het luchtruim open te stellen voor commerciële vluchten tussen Suriname en Nederland. De SLM en KLM mochten één keer per week een vlucht uitvoeren. Echter, daar is donderdag van afgezien nadat de regering verslag kreeg dat het coronavirus weer flink om zich heen slaat in Nederland. "Laten we hopen dat het hier door gaat met de daling en dat er meer normalisatie en vrijheid komt", hield hij de leerlingen voor.

Suriname zal volgens het staatshoofd slechts "Covid-19 vluchten, repatriatievluchten", uitvoeren. "En wel onder zware voorwaarden en strenge controle." Santokhi maakte de schoolkinderen duidelijk dat Covid-19 geen onderscheid maakt. "Covid e kiri sma ete, Covid eist nog mensenlevens in de wereld, ook in Suriname. Het maakt niet uit wie en wat je bent, hoe groot en machtig wie en wat is. Grote en machtige landen hebben het nog niet onder controle."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina