Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kledingvoorschrift dc Paramaribo Noordoost valt verkeerd

Kledingvoorschrift dc Paramaribo Noordoost valt verkeerd

05/10/2020 23:45 - Naomi Hoever

Kledingvoorschrift dc Paramaribo Noordoost valt verkeerd

Foto: BIC Paramaribo Noordoost  

PARAMARIBO - De bekendmaking van Ricardo Bhola, districtscommissaris (dc) Paramaribo Noordoost, over hoe bezoekers gekleed moeten gaan is sommige mensen in het verkeerde keelgat geschoten. De burgervader heeft bepaald dat bezoekers geen aanstootgevende kleding mogen dragen zoals okselmouw T-shirts, korte jurken en korte broeken, slippers, pet en zonnebril.

Eén van de burgers die zich aan de maatregel ergert is Sunil Oemrawsingh. Hij noemt de dc onbevoegd om te bepalen wat voor kleding iemand draagt. Volgens hem staat de maatregel los van de waardigheid van de bezoeker en nodigt uit tot "een zeer subjectieve interpretatie en behandeling van de burger". "De dc slaat de plank volledig mis en roept geesten op die hij niet zal kunnen bezweren. Wij als multicultureel etnische samenleving moeten de tolerantie waar wij bekend om staan niet alleen behouden, maar geen moment in de waagschaal leggen omdat dit verstrekkende gevolgen zal hebben voor de harmonie in onze samenleving."

Hij vindt dat de vrijheid van de burger om zelf kleding uit te kiezen staat tegenover de opgelegde dwang van de staat om bepaalde kleding voor te schrijven en te verbieden. "Het commissariaat moet begrijpen dat de soevereiniteit bij de burger ligt en niet bij de overheid. Wat de burger doet is geen zaak van de Staat, zolang de rechten van een andere burger niet worden geschaad en de overheid moet zich houden aan de Grondwet. De enige momenten waarop de overheid de vrijheden soms inperkt zijn alleen gerechtvaardigd vanwege zwaarwegende gronden." Oemrawsingh, bekend van de mensenrechtenorganisatie 8 December, roept de dc op "deze disproportionele overheidsbemoeienis in het privéleven van de burger per direct ongedaan te maken".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen