Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NOP-voorzitter Clemens afgezet

NOP-voorzitter Clemens afgezet

07/10/2020 13:00 - Ivan Cairo

NOP-voorzitter Clemens afgezet

 

PARAMARIBO - Melvin Clemens, voorzitter van de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), is uit zijn functie gezet door partijstructuren. Tijdens een onlangs gehouden vergadering heeft de partijraad het besluit genomen om de voorzitter te ontlasten van zijn taken en hem ook te ontheffen, meldt het mediateam van de partij. Het besluit is Clemens inmiddels per deurwaardersexploot meegedeeld.

Voorts is tijdens de vergadering van de partijraad Frans Palisie aangewezen als de nieuwe voorzitter. Hij fungeerde eerder als secretaris in het NOP-hoofdbestuur. In augustus beklaagden bestuursleden zich reeds over handelingen van de nu afgezette voorzitter. NOP was vóór de verkiezingen een samenwerking met Abop aangegaan. Bestuursleden stelden toen dat ze al enige tijd niet meer op één lijn waren met Clemens.

Palisie zei tijdens een interview met de Ware Tijd dat de NOP-topman in strijd handelde met de statuten van de partij. "Hij is op solotoer geslagen, communiceert niet meer met het hoofdbestuur en doet wat hij wil en waarin hij zin heeft, zonder enige verantwoording." De NOP-bestuursleden hadden het Abop-bestuur in een brief van 24 juni geïnformeerd over de problemen met hun voorzitter.

"We zijn nooit uitgenodigd om daarover ons standpunt kenbaar te maken. Het probleem is nu dat Clemens voorgedragen is door Abop om districtscommissaris te worden zonder dat het bestuur daarvan op de hoogte is", zei Palisie. De NOP-bestuursleden waren tegen deze benoeming. Intussen is Clemens als districtscommissaris beëdigd door president Chandrikapersad Santokhi. NOP-bestuursleden distantieerden zich van "deze benoeming die niet gedragen wordt door de partij".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen