Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Somohardjo stapt naar politie om WhatsAppbericht

Somohardjo stapt naar politie om WhatsAppbericht

07/10/2020 16:04 - Ivan Cairo

Paul Somohardjo hoopt dat er een oplossing komt in de WhatsApp-kwestie.

Paul Somohardjo hoopt dat er een oplossing komt in de WhatsApp-kwestie. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo heeft aangifte gedaan bij de politie over een WhatsAppbericht. Op sociale media circuleert een WhatsApp-chat als zou hij een vrouw die werk zoekt aan een baan bij Binnenlandse Zaken helpen. Bij dat bericht was ook een foto van een jonge vrouw geplaatst. “Mijn telefoon is niet gehackt. Iemand heeft een WhatsAppbericht gemaakt en daarop mijn celnummer geplaatst”, zegt Somohardjo.

In deze zaak zijn de PL-voorzitter, de jonge vrouw op de foto en een andere persoon door de politie gehoord. De twee personen blijken niet betrokken te zijn bij de zaak en kennen Somohardjo niet. "Ik ken die mensen ook niet. Het is ook niet mijn stijl om zo te appen."

Ofschoon de PL-voorzitter beseft dat het onderzoek moeilijk is, omdat het bericht kennelijk anoniem is geplaatst op sociale media, hoopt hij dat de politie de daders wel achterhaalt. Er dient een voorbeeld gesteld worden, vindt hij. "Als de mensen die deze dingen doen merken dat ze niet gepakt of aangepakt worden, zullen ze doorgaan en dit ook met anderen doen. Straks wordt ook de president slachtoffer", zegt de politicus.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina