Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Biza registreert ambtenaren voor duidelijkheid in status

Biza registreert ambtenaren voor duidelijkheid in status

08/10/2020 07:59 - Van onze redactie

Ambtenaren van wie de status onbekend is, zijn in de gelegenheid gesteld om zich te registreren.

Ambtenaren van wie de status onbekend is, zijn in de gelegenheid gesteld om zich te registreren. Foto: Biza  

PARAMARIBO - Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is gisteren begonnen met het registreren van ambtenaren van wie de (rechts)positie onduidelijk is. Al op de eerste dag - woensdag - hebben zich tientallen personen gemeld.

Minister Bronto Somohardjo zegt dat de instructies van de president worden opgevolgd om de zaken over personele aangelegenheden af te ronden. "Wij willen de rechtspositie van de ambtenaren die vlak vóór of na de verkiezingen zijn aangenomen, duidelijk maken." Volgens hem drukt deze groep enorm op de staatsbegroting en kost ze ongeveer SRD 70 miljoen extra per maand, staat in een persbericht van de Communicatiedienst Suriname.

De bewindsman wil met de registratie een beter beeld krijgen over de situatie van deze ambtenaren en nagaan of de gegevens kloppen en of ze rechtmatig in dienst zijn genomen. Vervolgens zal het ministerie actie ondernemen en werken aan een oplossing.

Hij stelt dat het onderzoek eerst op zijn ministerie plaatsvindt, maar "het ligt in de bedoeling dat alle ministeries dit overnemen, zodat zij alle gegevens hebben en met de aanwijzingen van de president kunnen werken".

Om een enorme drukte te voorkomen wordt bij de registratie gewerkt op basis van de lettervolgorde van de familienamen. De registratie loopt tot en met 12 oktober. Het is de bedoeling om - wanneer de drukte voorbij is - een loket te openen op het ministerie voor dit soort aanmeldingen.

Het ministerie gaat bij de registratie uit van vier groepen. De eerste is zij die een beschikking of resolutie hebben en salaris ontvangen, maar geen werkplek hebben. Een andere groep omvat personen met zo een document, die geen salaris ontvangen, maar wel te werk zijn gesteld. De derde categorie zijn mensen met één van de twee documenten, maar geen salaris krijgen en geen werkplek hebben en tenslotte zij die één van de twee documenten hebben, salaris krijgen maar niet gaan werken.

De Algemene Bond Personeel Binnenlandse Zaken heeft dinsdag in een communiqué de oproep van het ministerie ondersteund. In het door bondsvoorzitter Alisa Darson- Grant ondertekende bericht staat dat ondanks dat de vak- organisatie de oproep via de media heeft vernomen ze "er content mee is dat de minister uitvoering geeft aan eerder besproken ideeën met de bond". Het bondsbestuur stelt deze registratie eerder te hebben gedaan nadat diverse leden zich bij hem hadden aangemeld.

Het bestuur is blij dat zowel de president als de vicepresident bij verschillende gelegenheden heeft gezegd niemand te zullen ontslaan en hoopt dat met de gisteren begonnen registratie een voor alle partijen bevredigende oplossing wordt gevonden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina