Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lagere school dicht vanwege coronabesmetting

Lagere school dicht vanwege coronabesmetting

08/10/2020 17:00 - Ivan Cairo

Lagere school dicht vanwege coronabesmetting

 

PARAMARIBO - Een lagere school wordt vanaf donderdag dichtgehouden, omdat het schoolhoofd besmet is met Covid-19. Dat heeft Onderwijsminister Marie Levens donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de regering. Tot de sluiting werd besloten, omdat het schoolhoofd in het kader van de aanvang van het nieuwe schooljaar alle klassen had bezocht om leerkrachten en pupillen te verwelkomen.

"Die school is dicht en we zijn in contact met het BOG hoe daar zorgvuldig mee om te gaan", zei minister Levens. Uit andere bron verneemt de Ware Tijd dat het gaat om een openbare school te Mottonshoop. De minister benadrukte dat de autoriteiten met het oog op minimalisering van de kans op besmetting besloten hadden het aantal leerlingen per dag in een klas klein te houden.

Op vragen van de pers merkte Levens op dat een voorlopige evaluatie van de eerste schoolweek heeft uitgewezen dat start "overwegend goed is gegaan bij de scholen die wel zijn begonnen". Op alle scholen gelden de algemene coronamaatregelen en zijn er ook specifieke protocollen geintroduceerd om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen. Komende week beginnen de scholen op VOS-niveau alsook enkele scholen in het binnenland met de lessen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina