Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Roy Boedhoe pakt brandstoflevering binnenland weer op

Roy Boedhoe pakt brandstoflevering binnenland weer op

09/10/2020 19:49 - Merredith Bruce

Roy Boedhoe pakt brandstoflevering binnenland weer op

Foto: Roy Boedhoe Enterprises  

PARAMARIBO - Roy Boedhoe heeft de levering van brandstof aan dorpen in het binnenland weer opgepakt. Hij had deze per 15 augustus stopgezet, omdat de autoriteiten de afspraak die hij met de vorige regering had om achteraf government take af te dragen, meteen bij aantreden van de huidige regering hadden beëindigd. De ondernemer zei dat hij door deze regeling van achteraf betalen voldoende kapitaal had voor de levering. Intussen is deze kwestie opgelost.

Minister Armand Achaibersingh van Financiën en Planning zegt op vragen van de Ware Tijd dat hij woensdagavond een "goed gesprek" heeft gehad met de ondernemer met als uitsluitsel dat de leveringen weer gewoon doorgaan. Ook Boedhoe bevestigt dit tegenover dWT. "We zijn al begonnen met leveren."

De ondernemer zegt dat het verrekeningsmodel van government take niet meer wordt gehandhaafd. "Nu is het: jij (de overheid, ... red.) betaalt mij en ik betaal jou (afdragen government take, ... red.). Achteraf afdragen zal niet meer lukken." Hij zegt dat ook is overeengekomen om op tijd de betalingen voor de brandstofleveringen aan hem te verrichten.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen kon de Ware Tijd desgevraagd niet met zekerheid zeggen of de dorpen intussen al over elektriciteit beschikken, omdat hij de rapportage op dat moment niet had. De bewindsman legde uit dat het vanwege het distributieschema kan voorkomen dat sommige dorpen een paar dagen moeten wachten.

Districtscommissaris Frits Dinge van het ressort Boven-Suriname in Sipaliwini beaamde tegenover de Ware Tijd dat de levering is begonnen, maar kon niet zeggen of (alle) dorpen al waren voorzien. Voordat de krant zijn collega van Financiën had gesproken over de kwestie met de ondernemer Boedhoe, liet Abiamofo weten dat er ook mogelijkheden worden bekeken of Gow2 de brandstofvoorziening kan doen. De bewindsman had in een eerder gesprek aangegeven dat de intentie van de regering is om permanente stroomvoorziening voor het binnenland in orde te maken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina