Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Saramacca nu beter voorbereid op Covid-19-calamiteiten

Saramacca nu beter voorbereid op Covid-19-calamiteiten

09/10/2020 15:56 - Jason Pinas

Dc Sherin Bansi (m) inspecteert samen met plaatsvervangend korpschef Henry Seedorf (l) en waarnemend regiocommandant Hemandkoemar Sardjoe de ruimte van het Covid-19 quick response team in Saramacca.

Dc Sherin Bansi (m) inspecteert samen met plaatsvervangend korpschef Henry Seedorf (l) en waarnemend regiocommandant Hemandkoemar Sardjoe de ruimte van het Covid-19 quick response team in Saramacca. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Met de ingebruikname van een eigen Covid-19 handhaving quick response team in Saramacca, is de veiligheid op dit gebied in het district aangescherpt. De unit is donderdag in het bijzijn van districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga en plaatsvervangend korpschef Henry Seedorf operationeel gemaakt.

Het team bestaat uit verschillende diensten zoals de politie, het BOG, het Nationaal Leger en vertegenwoordigers van de bestuursdienst. De groep is bevoegd om binnen wettelijk kader op te treden tegen overtreders van de Covid-19 maatregelen die door de overheid zijn aangekondigd. In de multifunctionele zaal is een speciale ruimte ingericht die als uitrukbasis van de groep zal dienen. Het quick response team zal via de centrale meldkamer van de politie bericht worden over eventuele calamiteiten waarop er gelijk ingespeeld zal worden. Volgens Seedorf komen er op diverse locaties in Saramacca ook surveillance units die het team zullen ondersteunen.

Hoewel het quick response team niet eerder is besproken met de plaatselijke bewoners, denkt Bansi-Durga dat de gemeenschap begrip zal hebben voor dit initiatief. Ook gewestelijke politiecommandant Henk Kolf vraagt om geduld. "Onze bijdrage aan de bestrijding en voorkoming van Covid-19 in Saramacca zal met deze unit ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn. Wij zullen ten volle dienstbaar zijn aan de gemeenschap. We vragen ondersteuning, begrip en geduld van de gemeenschap", aldus Kolf in zijn toespraak. Waarnemend regiocommandant Hemandkoemar Sardjoe wijst erop dat het quick response team vanaf zeven uur ʼs morgens tot tien uur 's avonds surveilleert. Daarna zal de politie zoals nu al het geval is verder gaan met de surveillance.

Seedorf zegt dat het de bedoeling is dat elk district een eigen Covid-19 quick response team krijgt. Hij denkt dat dit de juiste strategie is om het virus het hoofd te bieden. "Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten niet zullen uitblijven", onderstreept de plaatsvervangend korpschef. Ook Bansi-Durga is hoopvol gestemd over dit model. Volgens haar is er in Saramacca nog geen sprake van community spreading waardoor de situatie redelijk onder controle is. De veertien besmette personen in het ressort Jarikaba komen uit één gezin en hebben het virus volgens Bansi-Durga tijdens een uitvaartdienst opgelopen. Het BOG is nu bezig met een onderzoek in deze kwestie. In alle overige ressorten is het volgens de dc rustig.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina