Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Excuses president om schending coronaregels

Excuses president om schending coronaregels

11/10/2020 17:15 - Ivan Cairo

De ministers Riad Nurmohamed en Saskia Walden dragen geen mond/neusbedekking, maar hun collega van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, wel.

De ministers Riad Nurmohamed en Saskia Walden dragen geen mond/neusbedekking, maar hun collega van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, wel. Foto: Social media  

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi biedt namens de regering excuses aan de samenleving aan voor het niet naleven van de coronamaatregelen recentelijk tijdens een evenement waar verschillende regeringsleden aanwezig waren. Op sociale media zijn foto’s opgedoken van een informele bijeenkomst tijdens het recente bezoek van een regeringsdelegatie aan Nickerie. Slechts enkele personenhadden mond/neusbedekking op, maar van het bewaren van de onderlinge afstand van 1.5 tot 2 meter was er geen sprake. Onder de aanwezigen waren de president, vicepresident, de ministers van Defensie, Openbare Werken, Economische Zaken, Binnenlandse Zaken en verschillende assembleeleden.

Van de regeringsleden had alleen minister Bronto Somohardjo (Biza) mond- en neusbedekking op. "We weten dat het moeilijk is. Ook wij van de regering hebben de afgelopen periode momenten ervaren waar het niet helemaal naar wens is verlopen met betrekking tot de COVID-19-protocollen. Wij bieden daarom ook onze welgemeende verontschuldigingen aan en beloven beter. Ons bewust zijnde van onze functie en rol zullen ik, de vp en de totale ministerraad het juiste voorbeeld geven", reageert president Santokhi tegenover de Ware Tijd.

"Omdat wij weten hoe moeilijk het is te wennen aan het nieuwe normaal zal de regering in haar directe omgeving maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat de COVID-19-protocollen die vanuit het ministerie van Volksgezondheidten alle tijden worden gehandhaafd", vervolgt het staatshoofd. Hij benadrukt verder dat burgers op elkaar moeten blijven letten en elkaar dienen te herinneren "de afkorting MOHANA: mond/neusbedekking, handen wassen of sanitizen en anderhalve meter afstand."

Op sociale media is forse kritiek geleverd op de samenscholing van de regeringsleden waarbij de coronaregels niet in acht zijn genomen. Gesteld wordt dat burgers de indruk wordt gegeven dat Suriname nu gevrijwaard is van het besmettelijke virus en de afgekondigde maatregelen dus ingetrokken zouden moeten worden. De regering wordt verweten geen goed voorbeeld te geven aan de samenleving wat betreft naleving van de regels. Ook tijdens de vorige regering hebben zich vaker incidenten voorgedaan waarbij regeringsleden zich niet hielden aan de zelf uitgevaardigde protocollen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina