Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kunstenaar Rahied Abdoel overwint publieksangst met 'Oh My Love'

Kunstenaar Rahied Abdoel overwint publieksangst met 'Oh My Love'

11/10/2020 10:01 - Audry Wajwakana

Kunstenaar Rahied Abdoel in zijn nieuwste muziekvideo 'Oh my love', het nummer waarmee hij zijn debuut maakt als zanger.

Kunstenaar Rahied Abdoel in zijn nieuwste muziekvideo 'Oh my love', het nummer waarmee hij zijn debuut maakt als zanger. Foto: Sasra Media  

PARAMARIBO - De bekende en succesvolle beeldend kunstenaar Rahied Abdoel heeft zijn penselen en beitelmateriaal tijdelijk ingeruild voor de microfoon. De kunstenaar heeft met behulp van Sasra Media de single 'Oh My Love' opgenomen. Het lied werd op 7 oktober officieel via de diverse mediakanalen gelanceerd.

Met 'Oh My Love', een coversong van de legendarische Indiase zanger Mohammed Rafi uit 1968, maakt Abdoel zijn debuut als zanger. In een band gaan om te verdienen aan muziek sluit hij op voorhand uit. "Ik wil zang gewoon als hobby doen en verder genieten van het leven."

De kunstenaar kwam vorig jaar in contact met Sasra Media, waarvan hij al enkele jaren hun films en muziekvideo's volgt. Voor het kerstlied 'Pikin fu Sranan', gezongen door Debby Natsir, werd hij door Sasra Media benaderd om een werkstuk te maken in de videoclip. "Sindsdien kwam het gesprek op gang dat ik ook graag een lied wil opnemen en ze waren gelijk enthousiast", zegt de kunstenaar. Na een stemtest werd het lied opgenomen en vervolgens de bijbehorende videoclip. De opnames van de clip zijn in augustus gedaan. In de videoclip acteert de zanger ook.

Zingen is een grote passie van Abdoel, lang voordat hij aan beeldende kunst deed. Als kleine jongen hield hij erg veel van zingen en op zijn achtste schreven zijn ouders hem in bij het Indiaas Cultureel Centrum (ICC) om zanglessen te volgen. "Maar ik hield het niet lang vol, want als ik voor mensen begon te zingen, schaamde ik me heel erg. Mi ben de wan syen boi", vertelt hij lachend. Het zingen deed hij dan het liefst thuis, waar er geen publiek bij was. De liederen die hij dan vaak zong waren klassieke Bollywood-liederen. "Die nummers hebben meer inhoud en kwaliteit dan de commerciële bekende nummers van nu."

De publieksangst heeft de kunstenaar in de afgelopen tien jaar overwonnen. "In mijn eerste interviews van 2009 toen ik mijn intrede deed als kunstenaar, had ik nog angst. Ik maakte heel veel fouten, omdat ik erg nerveus was", herinnert hij zich. Nu Abdoel zich op zijn gemak voelt tussen het publiek, wil hij weer een gokje wagen met het zanggedeelte. Als beeldend kunstenaar hebben mensen hem altijd kritisch gevolgd, zodat hij het steeds beter kan doen. Met het uitkomen van zijn debuutsingle hoopt hij ook dezelfde ondersteuning te krijgen. Mocht het publiek positief reageren dan is zijn volgende stap om een album volgend jaar te laten opnemen met deels coversongs en twee eigen geschreven liederen. "Ik ga dan eerst moeten zoeken naar sponsoren, want een album uitbrengen kost heel veel geld", zegt de kunstenaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina