Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boothouders weigeren te varen voor SRD 3

Boothouders weigeren te varen voor SRD 3

12/10/2020 05:50 - Gilliamo Orban

Boothouders weigeren te varen voor SRD 3

 

PARAMARIBO - Boothouders die verenigd zijn in de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC) weigeren tegen het door de regering vastgestelde tarief van SRD 3 te varen. Volgens een prominent lid van BOVC, die niet bij naam genoemd wil worden, is dit tarief goedgekeurd door de Raad van Ministers en vervolgens vervat in een beschikking. De belangenorganisatie heeft als reactie op een officiële mededeling van de regering haar per brief laten weten dit tarief niet te accepteren. Met het tarief van SRD 3 wordt ook de brandstofcompensatie afgeschaft.

Clifton Amoida, onderdirecteur bij Transport, bevestigt het tarief van SRD 3 tegenover de Ware Tijd, maar wil er niet nader op ingaan. "Dit tarief is echt niet rendabel, want de koersen van vreemde valuta zijn gestegen en de brandstofprijs van ongelode benzine is verhoogd naar bijna SRD 11. Hierdoor zijn onderdelen van buitenboordmotoren en goederen in de winkel duurder geworden", klaagt de bootondernemer.

Hij en collega's kunnen wel leven met een tarief van SRD 5 per persoon per vaart. Ook eisen ze de resterende Covid-19-financiële compensatie. Ze zeggen die te zullen gebruiken voor een onderhoudsbeurt van de vaartuigen. "De boten hebben zes maanden niet gevaren en planken zijn verrot", zegt de boothouder. "De prijs van smeerolie die we gebruiken is van SRD 40 naar SRD 95 gestegen en een nieuwe Yahama-buitenboordmotor van 40 PK van SRD 25.000 naar SRD 72.000. Hoe kan de staat van ons eisen dat we zonder brandstofcompensatie voor een tarief van SRD 3 varen?" vraagt de boothouder zich af.

Hij stelt dat BOVC eerst SRD 10 per persoon per vaart had gevraagd, maar dat bedrag verlaagde naar SRD 7,50. Naar zijn zeggen heeft de gemeenschap geen moeite om SRD 5 te betalen. De BOVC onderhoudt de routes: Paramaribo-Meerzorg; Leonsberg-Nieuw-Amsterdam; Domburg-Laarwijk; Mariënburg-Johanna Margaretha en Montressort-Kronenburg.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina