Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederland in gedeeltelijke lockdown

Nederland in gedeeltelijke lockdown

13/10/2020 16:04

Nederland in gedeeltelijke lockdown

Foto: wkbw.com  

DEN HAAG - Door de recente stijging van nieuwe Covid-19-gevallen heeft de Nederlandse regering besloten zaken strakker aan te pakken. "De maatregelen gaan pijn doen, maar de feiten liegen niet", zei premier Mark Rutte woensdag. De maatregelen die voor vier weken gelden gaan woensdagavond tien uur Nederlandse tijd in.

In de afgelopen zeven dagen zijn 43.903 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een week daarvoor waren er 27.485 positieve tests, twee weken geleden 19.326 en drie weken terug 13.471.

De nieuwe golf heeft een verklaring. "Te veel mensen hebben lak aan de regels", vindt Rutte. Bepaald is onder meer dat cafés en restaurants weer moeten sluiten, teamsporten voor volwassenen zijn verboden en met de verkoop van alcohol moet om acht uur 's avonds worden gestopt. "Feitelijk gaan we naar een gedeeltelijke lockdown", aldus Rutte.

De regering is geen voorstander van "mildere ingrepen". Nu het virus niet meer goed kan worden getraceerd, wil het kabinet zoveel mogelijk inzetten op het voorkomen van verdere verspreiding. De oproep zal zijn: blijf zoveel mogelijk thuis. Daarnaast wordt er gewerkt aan een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimtes vanaf dertien jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina