Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bee: 'Dit is stemmingmakerij'

Bee: 'Dit is stemmingmakerij'

17/10/2020 17:54 - Naomi Hoever

Bee: 'Dit is stemmingmakerij'

DNA-voorzitter Marinus Bee. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Voorzitter Marinus Bee van De Nationale Assemblee is niet te spreken over het gedrag dat Rabin Parmessar (NDP) donderdag aan de dag heeft gelegd in ‘s lands vergaderzaal. Hij noemt het gedrag stemmingmakerij.

Parmessar zorgde donderdag voor tumult toen hij het parlement liet weten dat er een minister in de vergaderzaal was die positief getest is op het coronavirus. Bee zegt dat de wijze waarop het lid zijn punt wilde maken hem verbaasde. Kort daarvoor had Parmessar de voorzitter in een persoonlijk gesprek de informatie voorgehouden waarover hij beschikte. Het DNA-lid vroeg om een dringende schorsing om de mededeling aan de voorzitter te doen.

Toen de president dit vernam heeft hij minister Kenneth Amoksi geadviseerd om de zaal te verlaten. De NDP-fractie is van oordeel dat als zij geen gewag had gemaakt van het incident, de zaak met een sisser zou aflopen. Bee, die dusdanig was geschrokkken van de felheid waarmee Parmessar zijn punt maakte, riep tenslotte de hulp van de politie in om de NDP'er uit de zaal te zetten. "Wat schetst mijn verbazing dat Parmessar een show probeerde te geven, terwijl wij direct tot ontruiming van het gebouw wilden overgaan."

De voorzitter noemt het verwijt van onverantwoordelijk handelen onterecht. "De regering noch het parlement kan dat worden verweten." Bee zegt dat de leiding niet van te voren wist dat de minister positief was getest. Toen Amoksi appte om te vragen naar zijn resultaat kreeg hij als antwoord 'negatief'. Dit was reden voor de Juspol-minister om de vergadering bij te wonen. Achteraf zou blijken dat de arts bedoelde dat het resultaat nog niet binnen was.

Van het BOG kreeg het parlement te horen dat de minister geen Covid-19-verschijnselen vertoonde dus had hij niemand kunnen besmetten. Waarnemend directeur Radjesh Ori van BOG wenst niet op het gebeuren te reageren. Hij volstaat met: "Ik leen me niet voor politieke steekspelletjes."

Er werd donderdag geadviseerd om de vergadering voortgang te laten vinden. Bee zegt dat hij verantwoordelijk heeft gehandeld door de vergadering te verdagen. Bee blijft erbij dat hij conform de protocollen van Volksgezondheid heeft gehandeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina