Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Rode kaart

COMMENTAAR: Rode kaart

17/10/2020 12:00

COMMENTAAR: Rode kaart

 

DE REGERING SOLT openlijk met de gezondheid van het volk. Een harde statement, maar na een aantal keren vanuit deze plek evenwichtig gewezen te hebben op het nalatig gedrag van de regering bij de naleving van de Covid-19-regels, moeten, na het schandelijk vertoon van donderdag in DNA, de spreekwoordelijke handschoenen eraf.

Was het eerst zo dat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer positief werd getest, nu blijken maar liefst vier minister onder wie Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport, David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie besmet te zijn. Dat de prevalentie onder de ministers zo hoog is, geeft al aan dat het kabinet zich absoluut niet aan de regels houdt wanneer het Covid-19 aangaat.

Sterker nog, minister Amoksi werd min of meer stiekempjes afgevoerd toen bleek dat hij positief was, na volgens de president eerder negatief te zijn getest. Of de president het parlement bewust verkeerd heeft geïnformeerd, kunnen we niet staven, dus zeggen we dat niet. Maar onverantwoordelijk gedrag mag hem wel worden verweten. En samen met hem de gehele coalitie die er maar bij staat en ernaar kijkt compleet met Marinus Bee, de DNA-voorzitter. Het protocol dat wordt gehanteerd is dat iedereen die contact heeft gehad met besmette personen in quarantaine moet. Dat Amoksi gewoon in het parlement zat terwijl hij wist dat hij risico heeft gelopen, is zeer onverantwoord. De protocollen zijn juist bedacht omdat het een vrij nieuw virus betreft waarover nog maar weinig bekend is.

Opmerkelijk is ook dat vicepresident Ronnie Brunswijk ondanks overduidelijk nauw contact met de anderen die wel besmet zijn, niet weer is getest. Als de vicepresident zichzelf immuun waant, is dat zijn verantwoordelijkheid. Maar er is nog te weinig bekend van het virus om ook zeker te kunnen stellen dat hij anderen niet kan besmetten. Het is zeer ernstig dat de regeringsleiders er niet bij stilstaan dat zij niet alleen aan zichzelf te denken hebben in het geval van Covid-19. Dat NDP-fractieleider Rabin Parmessar zich verzette tegen dit onverantwoord gedrag, is terecht. De man is net als enkele anderen in de volksvertegenwoordiging de zestig al gepasseerd en behoort daarmee tot een risicogroep.

Parlementariër Stephen Tsang, die tegenwoordig laat zien dat hij het onderscheid kent tussen goed en fout, maakte ook een valide punt in een ingezonden stuk op een ander medium als hij de regering kapitalistisch noemt, omdat die er maar niet in slaagt het belang van de volksgezondheid voorop te stellen en twee stappen terug te doen in haar haast het kapitaal te redden. Ook de communicatie met het volk over Covid-19 schijnt sinds het Blitzz-debacle niet meer van de grond te komen. Zonneklaar is dat de regering zich nu wel moet gaan realiseren dat als ze haar eigen regels niet naleeft, het volk dat ook niet zal doen. Vingers wijzen zal dan niet helpen in de strijd tegen dit oprukkende virus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina