Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Regering moet eisen inwilligen anders landelijke lamlegging'

'Regering moet eisen inwilligen anders landelijke lamlegging'

17/10/2020 00:00 - Naomi Hoever

CLO-voorzitter Ronald Hooghart (in rood) spreekt verpleegkundigen van 's Lands Hospitaal toe. Hij geeft de regering tot 15 november om de eisen van de vakbond in te willigen.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart (in rood) spreekt verpleegkundigen van 's Lands Hospitaal toe. Hij geeft de regering tot 15 november om de eisen van de vakbond in te willigen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Wi e tapu a heri kondre", aldus Ronald Hooghart vrijdag op een 'assembleevergadering' van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO). Meer dan honderd personen waren op de spoedbijeenkomst aanwezig. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige twk. De regering heeft tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt een landelijke lamlegging.

Tijdens de vergadering zijn twee petities ingediend. De eerste is van de personeelsbond van 's Lands Hospitaal. De bond is van oordeel dat de leden niet meer uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de Covid-toelage opgeëist. De vergadering heeft Hooghart veertien dagen gegeven om met oplossingen te komen. Vanaf juli is de twk niet gestort. De CLO-voorman dreigt ook de straat op te gaan als de eisen uitblijven.

Elf lidbonden van de CLO zijn het er eens dat secretaris-generaal Michael Miskin en aanhang het veld ruimen. Na de vergadering heeft de ledenraad daarom beslist om hen te royeren. Eerder hadden lidbonden onder leiding van Miskin en CLO-penningmeester Glenn Swamipersad via hun jurist Hooghart verboden om als voorzitter te communiceren. Ook werd correctie geëist van de schorsing van de acht bestuursleden.

Verder werd de CLO-voorzitter opgedragen om verbaal geweld tegen hen in de toekomst achterwege te laten. De 'liefde' tussen Hooghart en Miskin bevroor toen de CLO-secretaris-generaal de voorzitter niet langer ondersteunde. De ooit dikke vakbondsvrienden beschuldigen elkaar nu over en weer van verraad.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina