Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SRS nieuwe stijl wordt december gepresenteerd

SRS nieuwe stijl wordt december gepresenteerd

17/10/2020 07:58 - Jason Pinas

SRS-directeur Earnie Eenig (l) en rvt-voorzitter Stanley Dijksteel.

SRS-directeur Earnie Eenig (l) en rvt-voorzitter Stanley Dijksteel.  

PARAMARIBO - De reorganisatie van de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS) die eerder is aangekondigd door de nieuwe leiding, verloopt tot nu toe vrij vlot. Volgens directeur Earnie Eenig is hij meteen na zijn aanstelling samen met zijn team gestart met een complete evaluatie en doorlichting.

De bedoeling van deze evaluatie is om een beter beeld te krijgen van de huidige stand van zaken bij de SRS. Zo waren deze week alle afdelingshoofden in de gelegenheid een presentatie te houden. "Het is aardig opgeschoten en we zijn nu al gekomen tot een groep waarmee we kunnen werken voor wat ons mediabeleid betreft", legt de directeur uit.

De overige medewerkers die niet passen binnen het plan van de 'nieuwe SRS' mogen als ambtenaar terug naar hun oorspronkelijke ministerie. "Bij de SRS gaan we ze helaas niet kunnen gebruiken", merkt Eenig op.

De directeur benadrukt dat rebranding van de staatsradio één van de voornaamste prioriteiten is. Het station gaat volgens hem een metamorfose meemaken. "We willen SRS haar identiteit niet laten verliezen. Het Surinaamse element gaat blijven maar we zijn bezig te werken aan een bepaalde balans."

Hij legt uit dat 60 procent Surinaams element zal blijven terwijl 40 procent een combinatie wordt zodat adverteerders zich meer aangetrokken voelen door de nieuwe stijl. "De bedoeling is om het publiek al in november de verandering te laten 'proeven' via de radio. In december willen we dan de launch doen van de nieuwe SRS."

Bij de herprogrammering van het station zal er volgens hem ook rekening worden gehouden met de diaspora luisteraars. De directeur onderstreept dat overheidscommunicatie nog steeds de boventoon zal voeren. Echter, er zal keihard moeten worden betaald voor zendtijd. "Indien de overheid producties heeft waarvoor ze kunnen betalen dan zijn ze welkom. Men heeft aangegeven dat we commercieel moeten draaien, dus we gaan commercieel draaien", benadrukt Eenig.

Zowel de directeur als president-commissaris Stanley Dijksteel benadrukt dat alle programma's geëvalueerd worden. Radioshows zoals Odi-odi, Lanti Boskopu, Time for Lovers en Wachten op middernacht zijn nu allemaal onder een vergrootglas geplaatst. Of ze terugkomen is niet bekend. Ook kan het zijn dat de programma's worden vervolgd met andere presentatoren. "Het heeft niets met de politiek te maken. We zijn gewoon aan het kijken hoe we de programmering kunnen begeleiden en aansturen", verduidelijkt Dijksteel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina